Idee om schade van inbusbouten op steigerbuizen te voorkomen

Sardi

  • #1
Beste klussers,

Mijn meubels zijn gemaakt van steigerbuizen met steigerbuiskoppelingen(het systeem met de inbusbouten). Prima systeem maar het is jammer dat de bouten zich zo diep in het ijzer van de buizen vastklemmen/vastsnijden dat de buizen ervan beschadigen. We zouden het systeem kunnen verbeteren door bouten te ontwerpen met een rubber kop zodat er niet meer in de buizen gesneden word. Je mag het natuurlijk niet gebruiken voor belangrijke constructies maar voor meubels zijn rubber dopjes sterk genoeg hoor.

Ik weet niet welke bouten ik mag gebruiken want het is een speciale schroefdraad. Kent iemand passende bouten met dezelfde schroefdraad?

Mvg

34g55g4564.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
De schroefdraad is 3/8" BSP, ook wel gasdraad genoemd. Wil je wat anders dan zal je de bestaande of reserve bouten moeten aanpassen.
 

Sardi

  • #3
Speciale bouten vinden is te zeldzaam. Misschien is het mogelijk om de gewone inbusbout te modificeren met een rubber dopje. Misschien heeft iemand een idee.

Edit, bedankt voor de informatie Auto-Geen
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
inbusbout glad vijlen, rubber dopje erop, eventueel met een drupje lijm en dan eerst maar eens testen, want op sommige koppelingen komt wel kracht te staan en dan valt de boel al snel uit elkaar.
 

Sander 1972

  • #5
Het moet wel vast zitten, en als je het met een 6 kant vast zet loop je er tegen aan. Niet echt heel lekker, dus ik zou gewoon de stel schroeven gebruiken ook wel (cup puntjes of mondjes) genoemd.
En dat is een kringetje in de buis
 
Laatst bewerkt:

Auto-Geen

  • #6
Bout iets vlak maken en 3/8 fiber ring er tussen.

1674983102296.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Vaak zijn die meubels bedoeld om
A) eenmalig in elkaar te zetten
B) een industrieel uiterlijk te hebben.

Wat is dan het probleem als er een deukje ontstaat?

En heb je echte steigerbuizen? Of de dunnere variant uit de bouwmarkt (kwaliteit pisbakkenstaal)
 

De Bob

  • #8
Hallo
Als de inbussen vast zitten, zit de punt verscholen in een T stuk/hoek stuk of voet enz. Waarom mag dat puntje dan niet, niemand die dat ziet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu