Hydrofoorpomp pomp slaat telkens voor korte periode aan

Robbert27

  • #1
Dag,
ik heb een hydrofoorpomp met drukvat. Echter mijn pomp slaat telkens voor korte periode aan. Nu blijkt dat mijn drukvat leeg blijft. De zak in het vat is niet kapot en er zit druk op het vat. Waarom wordt het vat niet gevuld ?
Kan iemand mij tips geven of verder helpen ?
 

Chathanky

  • #2
Waarschijnlijk is de voordruk van het vat weg.
Achter op het vat zit een autobandventiel waar je de voordruk kunt meten.
De installatie moet dan wel drukloos zijn voor je gaat meten.

Daarnaast kan je keerklep ook doorlaten waardoor de pomp telkens aanslaat. Maar op een normaal drinkwaterleidingnet zou dit betekenen dat de keerklep bij de watermeter ook lek is.
Lekage van je installatie kan ook maar dit heb je neem ik aan al gecontroleerd.
 

Robbert27

  • #3
Ik heb de druk op het vat gemeten op het moment dat de pomp niet ingeschakeld was. Toen zat er druk op het vat. Ik heb de pomp uitgeschakeld nadat die klaar was met pompen, Vervolgens direct daarna water getapt, maar toen kwam er dus geen water. Pomp inschakelen, slaat meteen aan en meteen water.
er wordt dus geen water naar het vat gepompt. Geen idee waarom niet. Druk verhogen e.d. reageert de pomp direct op, maar in voorraad pompen gaat niet ??

Robbert
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wordt de hydrofoor gebruikt in de waterleiding of voor het sproeien van de tuin ?
 

Robbert27

  • #5
Het systeem is voor watervoorziening van mijn dieren. Af en toe wordt er gedronken , snachts bijvoorbeeld uren lang nauwelijks. wordt ook in de zomer gebruikt voor sproeien van de tuin. Dan geeft de pomp uren aan een stuk meer dan voldoende water.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik denk dat de balg in het drukvat defect is, er komt dan wel druk op het vat maar doordat de balg defect is wordt er geen druk opgebouwd van b.v. 1 naar 2 bar.
Dat is dan de reden dat de pomp direct en vaak aanslaat.

Laat de druk van het vat en de leidingen er achter en probeer de balg met een fietspomp of compressor op druk te brengen, ongeveer 1 bar is normaal, sommige pompen wat meer en andere wat minder, misschien staat het op het vat.
Laat het vat een nacht zo staan en controleer de andere dag de druk op de balg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu