Hulpvraag Elektrische Vloerverwarming defect

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #21
Ook al hebben de bovenburen de waterschade veroorzaakt, dan zal de schade afwikkeling altijd via je eigen verzekering lopen.
Dat is door de verzekerings maatschappijen onderling zo opgenomen.
Verder lijkt het me bijna onmogelijk dat de vloerverwarming door een emmertje water kapot is gegaan.
Ik denk dat je gewoon pech hebt met de vloerverwarming, en die zijn goede tijd heeft gehad en het gewoon een samenloop van omstandigheden is.
Achja en een handige klusser wil niet zeggen dat die alles goed aangelegd heeft zoals de vorige bewoner.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #22
@Peter, dat is alleen zo als de schade ook onder je eigen verzekering zou vallen en/of je een rechtsbijstandsverzekering hebt.

Als je schade hebt geleden door de buren, staat niets je in de weg om de buren aansprakelijk te stellen voor de schade. Of en hoe de buren verzekerd zijn, daar heb je in principe helemaal niets mee te maken. Wel kan het zo zijn dat de buren verplicht zijn om zich door hun eigen verzekering te laten vertegenwoordigen om voor vergoeding in aanmerking te komen. Houden ze zich niet aan de polisvoorwaarden, dan kan het zo zijn dat de verzekering niet uitbetaalt. Ze draaien dan zelf voor de schade op.

Maar goed in dit geval heeft de verzekeraar van TS al de conclusie getrokken dat ze de bewijsvoering niet rond krijgen om de buren aansprakelijk te stellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu