Hulpvraag Elektrische Vloerverwarming defect

Anyone

 • #1
Hallo een ieder. Ik heb een hulpvraag want ik kom er niet uit. In mei j.l. hebben wij enorme lekkage gehad van de bovenburen in de gang en in de keuken. Daardoor is onze gehele vloerverwarming defect, er zijn echt nog maar een paar gedeelte die nog net warm worden.

Nu hebben wij plavuizen en onze elektrische vloerverwarming bestaat uit een dunne laag folie echt van 2 a 3mm.

We hebben 2 Transformators, 1 in de gang en 1 in de woonkamer de zekeringen daarvan zijn nog goed en gecontroleerd.

Nu komen we niet uit met onze verzekeraar die zegt het is onmogelijk dat door de lekkage beiden gedeeltes vloerverwarmingen defect zijn geraakt, ze beroepen zich op de 2 transformators die apart staan en op dat er geen kortsluiting was geweest.

We hebben inmiddels een rapport wat beaamd dat het zeer aannemelijk is dat de vloerverwarming kapot is, maar toch zegt de verzekeraar dat dat niet voldoende is.

Nu vroeg ik mij af. We hebben onze huis a 15 jaar geleden gekocht, de vorige bewoner was erg handig en een klusser hij heeft zelf de elektrische vloerverwarming aangelegd. Zou het dus kunnen zijn dat hij de aansluiting de kabels van de keuken en de gang heeft samengevoegd onder de plaveizen met de woonkamer en alsnog 2 transformaters heeft gebruikt.
Kan dat?

Ik blijf hierover nadenken ook al heb ik geen technische kennis. Het enige wat ik weet is dat er enorme lekkage was in mei en daardoor is onze vloerverwarmingen defect.

Ik dank degene zeer die mij hierop meer info geeft.

Hartelijke groet,

Anyone.
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
 • #2
Eigenlijk vraag je een advies om de verzekeraar mee om de oren te slaan: en daaraan werk ik dus nooit mee!! (zeker niet als het is aangelegd door knutselaars)
 

Anyone

 • #3
Nee dat is fout begrepen. Ik vraag advies met dat we lekkage hebben gehad en toch onze vloerverwarming defect zijn geraakt. En de vorige bewoner was een erkende klusser helaas is hij overleden. Het zijn bevindingen de enige manier om er echt achter te komen is de gehele vloer uit dat weet ik ook.

Toch bedankt
 

Anyone

 • #4
Degooijer schreef:
Eigenlijk vraag je een advies om de verzekeraar mee om de oren te slaan: en daaraan werk ik dus nooit mee!! (zeker niet als het is aangelegd door knutselaars)

Nog even dit. Wij hebben dit niet verzonnen hoor. Dus dat u aangeeft dat wij de verzeraar een oor willen draaien gaat wel heel erg ver vind ik. Trouwens de schades aan de plafond en dergelijke zijn wel gewoon erkend.
Iemand een oor aan draaien zie ik als beledigend daar onze verhaal op waarheid is berust. Eerlijkheid duurt ook het langst dus het komt wel goed.
Dat wou ik nog even kwijt, want zat me even niet lekker.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #5
Hier valt niets zinnigs over te zeggen zonder verder onderzoek. Wij kunnen op afstand nooit zien hoe e.e.a. is aangelegd. De glazen bol die ik voor Kerst had gevraagd heb ik helaas niet gekregen...
 

Anyone

 • #6
Bedankt voor uw reactie. En u heeft ook gelijk eerst zien dan beoordelen. Wij hebben er zelfs 1 plaveis uitgehaald, doordat de expert vol hield dat de elektrische vloerverwarming in kabels zat. Ik geloofde dat niet, want ook ik wou het gewoon zien. En wat bleek we hebben dunne folie wat wel beschadigd kan raken door enorme lekkage.
Maar mochten wij persoonlijk iemand inhuren met verstand, dan vraag ik me wel af of uberhaubt wat te zien zal zijn en dat een goede oordeel alleen vastgelegd kan zijn om onze gehele vloer uit te halen. Nou goed die gaat er toch uit, want er moet nieuwe vloerverwarming komen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #7
Om een succesvolle claim neer te leggen bij de verzekeraar moet je niet alleen aantonen dat de vloerverwarming stuk is, maar ook dat de vloerverwarming is stukgegaan als gevolg van de lekkage.

Dat valt niet mee, want normaal gesproken zal de elektrische vloerverwarming vochtbestendig zijn. Bij het instorten/weg tegelen wordt deze namelijk ook nat.

Misschien kun je een en ander aantonen als (een stuk van) de vloer wordt gesloopt.
 

Anyone

 • #8
Kijk jij snapt ons. Het ging er ook niet om dat we lekkage hadden, dat wijs buiten kijf ook voor de verzekeraar. Het gaat er puur om dat door de lekkage (vervoer wasmachine bovenburen en er kwam meer dan 10 liet water in onze huis, dat is opgenomen op video)dus dat door de lekkage onze vloerverwarming defect is.

Eigenlijk hebben wij een beetje want de buren hebben geen verzekering en onze opstal verzekeraar van de VVE zegt dat het geen plotselinge gebeurtenis is dus wijst het af. En nu beroepen wij op onze allrisk verzekering en deze doet ook moeilijk. Logisch en wel want het kost nogal een hoop geld.

Maar we hebben wel de expert van de opstal die zegt dat het wel door de lekkage komt de defecten. En de expert van onze verzerimg zegt van niet.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #9
Je moet ook niet bij je eigen verzekeraar zijn maar bij de buren. De schade is veroorzaakt door de buren en daar moet de schade verhaald worden. Dat de buren geen verzekering hebben is daarbij niet relevant.

De buren zul je aansprakelijk moeten stellen voor de schade. Daarbij loop je tegen het probleem aan dat het verband tussen de waterschade en de defecte vloerverwarming moeilijk te bewijzen is.

Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom je eigen verzekeraar niets wil vergoeden. Onder je eigen dekking valt het niet nu de schade veroorzaakt is door anderen. Mocht je een rechtsbijstandsverzekering hebben, dan lopen ze tegen het hiervoor al genoemde bewijsprobleem aan.

Kortom dat wordt moeilijk. Wat vinden de buren er zelf van? Je kunt ze natuurlijk gewoon aansprakelijk stellen, dan zie je wel hoe ze daarop reageren. Als ze niet verzekerd zijn, betekent dit enkel dat ze de schade uit eigen zak moeten betalen. Niet dat ze niet aansprakelijk kunnen worden gehouden.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #10
Je zou met een signaal generator kunnen kijken of je de breuk in de verwarming kan vinden. En vanuit daar kan je dan wel zien of het vocht is.

Ik verwacht dat de koppeling van folie naar bedrading niet juist is en dat daar bocht in is gekomen.

Beide transformatoren werken nog wel?
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
 • #11
Dit is een klusforum!! Huur een erkend bedrijf in en zorg voor een tegen expertise. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt klop dan daar aan.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #12
Dat is inderdaad de weg. Je moet een gespecialiseerde partij laten vaststellen dat de vloerverwarming defect is geraakt door het van de buren afkomstige water.

Kost een paar centen, maar die kun je in principe ook verhalen op de buren als vast komt te staan dat de vloerverwarming door het water defect is geraakt.

Voordat je dit soort kosten maakt, zou ik wel eerst even met de buren praten en aangegeven dat je ze aansprakelijk houdt voor de schade en de eventuele kosten van expertise. Misschien erkennen ze de aansprakelijkheid ook wel zonder het maken van allerlei expertisekosten.
 

Anyone

 • #13
Bedankt alle voor de oprechte adviezen. Op de opmerking dat dit een klusbedrijf is, ja dat weet ik. Mijn vraag was alleen hoe kan het dat twee gedeeltes van ruimtes defecten tonen terwijl er 2 transformaters zijn. Daar wou ik allen wat gerichte info over hebben hoor.

De bovenburen zijn aansprakelijk gesteld die geven niet thuis, mede ook doordat ze met de horizon zijn vertrokken. Verder hebben wij rechtsbijstand en er was een erkend bedrijf wat veel geld koste maar ook niet voor de volledig zekerheid kon aantonen dat het door de water komt. Een ander erkend bedrijf heeft een rapport gemaakt maar deze zou niet volstaan zegt de expert.

Eigenlijk ben ik dus opzoek naar iemand op deze forum, met verstand. Ik heb tig bedrijven gebeld ook specialisten maar ook deze konden niet veel doen. Is heel moeilijk hoor een echte bedrijf hierin te vinden die verstand heeft van elektrische vloerverwarming matjes die wij hebben. Ook dat deze al meer dan 15 a 20 jaar oud is.
Maar bedankt allemaal.

Even voor de persoon die vroeg of beiden transformaters nog wel werken, het antwoordt is hierop ja.
Graag kom ik met u in contact als u het met signaal genator het e.e.a. kan beoordelen hierin Graag zelfs. Weinig personen cq bedrijven die dit kunnen hoor. Ben er een tijd mee bezig.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #14
10 liter water? Ruim een halve emmer, ik begrijp de verzekeraar wel als ze stellen dat een vloerverwarming daar niet van kapot kan / mag gaan.

Is deze vloerverwarming wel geschikt voor de manier waarop het aangelegd is?
Weet je het merk / type of wat dan ook?
Ook handig voor ons om opties te geven.
 

Anyone

 • #15
Jackd schreef:
10 liter water? Ruim een halve emmer, ik begrijp de verzekeraar wel als ze stellen dat een vloerverwarming daar niet van kapot kan / mag gaan.

Is deze vloerverwarming wel geschikt voor de manier waarop het aangelegd is?
Weet je het merk / type of wat dan ook?
Ook handig voor ons om opties te geven.
Hallo.

Ja meer dan 10 liter water dat is heel veel hoor. We zagen het helemaal naar beneden stromen in onze keuken. Gelukkig hadden wij geen keuken toen, omdat die er net eruit is gehaald en wij wachtende op een nieuwe keuken. Heel erg mazzel.
Onze vloerverwarming is gewoon geschikt daar wij een bedrijf hebben ingeschakeld en best een groot bedrag voor hadden betaald. Die gaf ook aan dat deze matjes die wij hebben zonder beschermfolie was, wisten wij ook niet hoor. Komt vooral omdat wij 1 plaveis eruit hebben gehaald, juist om te zien wat er lag.
Merk weten we niet, maar ik heb wel een foto daarvan.
Ik snap dat er veel mensen voorbarig reageren, maar het ging mij meer om zelf kennis op te doen want ik weet namelijk ook niet veel hiervan.
Een afwijzing volgens een expert dat het onmogelijk is dat er 2 transformators zijn dus 2 aparte eigenlijk 3 gedeeltes wat warm wordt en elektrisch vloerverwarmingen ligt.

Meer niet en wellicht met iemand in contact te komen hier die echt een beetje verstand heeft en hierin kan helpen een beoordeling te geven. Dat het geld gaat kosten weten we en dat is ook niet zo erg, maar kan het e.e.a. geconstateerd worden.
Ik heb wel 20 bedrijven gebeld en alle konden ze dat niet, wat eerlijk is. En zelfs het bedrijf van onze rechtsbijstand kon dat ook niet. Jammer en pech.

Maar komt goed joh. Eerlijkheid duurt het langst.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #16
10 liter is veel als het over je muren loopt, maar voor een vloer stelt het niet zoveel voor. Lekkages gaan vaak om veel grotere hoeveelheden.

Dat het kapot is geloof ik wel, maar of dat door het water kan gebeurt zijn is de vraag.
Zonder iets meer informatie is daar weinig over te zeggen.
In combinatie met het merk van de transformatoren kan je mogelijk nog vinden wat er in de vloer ligt. Google weet meer dan je denkt.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #17
Je hebt alle stappen dus al doorlopen om te kunnen aantonen dat de vloerwarming defect is geraakt door het water. Dat verband is volgens de deskundigen niet succesvol te leggen, dus dat betekent dat de schade voor je eigen rekening komt. Dat is dan helaas de uitkomst.

Nu de buren zijn vertrokken, kun je je afvragen of het überhaupt nog zinvol is om hier nog meer tijd in te steken. Je eigen verzekeraar hoeft deze schade niet te vergoeden en als je de buren wel aansprakelijk kunt stellen, moet je ze nog kunnen vinden. Dat is ook erg lastig in de praktijk en dan is het ook nog de vraag of er wat te halen valt. Van een kale kip kun je niet plukken.

Geen tijd en energie meer aan besteden dus, je verlies accepteren en kijken of je de vloer wellicht nog kunt herstellen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #18
Dat is ook mijn probleem in dit hele verhaal.
10l water, is helemaal niets, dat is 1 emmer.
2 trafo's wat moet ik mij daar bij voorstellen?
En over welk vermogen aan verwarming hebben we het dan omdat je dan best grote trafo's nodig hebt.met nog veel dikkere kabels dan bij netspanning.

Het systeem zegt mij niets, normaal kan je met de generator het begin van de mat en het einde vinden, bij een verwarmingskabel ook een breukaar bij folie geen idee.
Je kan er ook een TijdDomeinReflector meter op zetten om te kijken hoe lang de kabel is. Maar ik ben bang dat het kansloos is.
Het is 20 jaar oud en waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar en daarmee ook geen materiaal of kennis om het te repareren als het in de folie zit.
Ik zou er ook niet aan beginnen.
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
 • #19
@Anyone (lekker anoniem....)
Je schrijft:
Onze vloerverwarming is gewoon geschikt daar wij een bedrijf hebben ingeschakeld en best een groot bedrag voor hadden betaald.

Wat je hebt betaald is absoluut geen garantie dat het goed is aangesloten: iets waar teveel voor betaald is hoeft nog niet direct goed en geschikt. Ga dan te rade bij het bedrijf wat er dus al genoeg aan heeft verdiend.
Heb in een eerdere reactie al aangegeven dat dit geen forum is voor dit soort vragen en ook aangegeven wat wel de weg kan zijn. Dat je iedere keer je neus stoot, is al een bewijs, dat men zich aan dit soort zaken niet wil beginnen. Je mag m.i. nog tevreden zijn met de goedbedoelde reacties hierboven.
Ja mag er ook wel vanuit gaan, dat een verzekeraar echt niet gek is en kennis van zaken heeft
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #20
Ik zou in ieder geval niet de illusie hebben dat wij als forum gebruikers op afstand meer kunnen zeggen dan verschillende partijen welke ter plaatse zijn geweest.

Als zij zeggen niet te kunnen aantonen dat de vv stuk is gegaan door de lekkage dan kunnen wij dat zeker niet.

Mocht je nog verder willen met dit verhaal dan zou ik sowieso eerst eens kijken of je die buren nog kunt vinden. Want al ze pleitte zijn dan heeft het voor jou ook geen zin meer.
 
 • Like
Waarderingen: In gedachten
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu