Hulp gevraagd bij lekkende verwarming

MichielvanBeers

  • #1
Hallo,

Recent heb ik twee H-blokken vervangen van de radiatoren in mijn woonkamer zodat ik daar thermostatische blokken op kan zetten. Ik heb hiervoor dit H-blok gebruikt icm deze knelset. Bij één van de radiatoren ging dit vlekkeloos, maar de ander krijg ik niet lekvrij (zie foto's hieronder waar het lekt). Ik heb al geprobeerd meer Telfontape te gebruiken en de Telfontape te vervangen voor Henneptouw icm Fitterskit, maar de lekkage blijft. Iemand een tip over hoe ik dit mogelijk kan oplossen? Alvast bedankt!

1665908919729.png
1665908990122.png
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Twee dingen vallen me op:
De buis die uit de muur komt, weet je zeker dat die 15mm is aan de buitenkant?
De buis komt niet haaks uit de muur waardoor deze scheef in de koppeling komt.

Beide punten zijn belangrijk om de koppeling goed dicht te krijgen.

PS, de link naar het H-blok werkt niet.
 

MichielvanBeers

  • #3
Hoi Ronny,

Dankjewel voor de snelle reactie! Net de buis nog even nagemeten en die is inderdaad 15mm aan de buitenkant. Ik zie inderdaad dat de buis niet helemaal recht op de koppeling zit. Het lijkt er op dat de verwarming iets hoog hangt. Is er een manier om deze beter aan te laten sluiten? Het gaat om best een grote radiator, dus als ik een oplossing kan hebben zonder verhangen, dan is dat het fijnst (maar als het moet, dan moet het natuurlijk :)).

Hierbij ook nog de juiste link van het H-blok: https://www.cvkoopjes.nl/radiatoren...lbaar/thermost-h-blok-1-2-haaks-multilux.html
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu