Busch Jaeger 2200 U-503 dimmer - hulp gevraagd

Ribruijn

  • #1
Goedenavond,

Ik heb een hobbykamer. Sinds 2 jaar zijn er in deze kamer 2 dimbare 220v ledlampen (peermodel, E27) op een Busch Jaeger 2200 U-503 dimmer aangesloten. In wezen een heel goedkope dimmer van nog geen 2 tientjes. Werkt probleemloos.

Nu heb ik 2 wat duurdere dimbare ledlampen gekocht voor in de woonkamer. Ook peermodel, E27. Deze vervangen 2 halogeenlampen en zitten op een mij onbekende dimmer (een duo dimmer, 1 lamp per dimmer). Sluit ik de led lampen aan, knipperen ze bij laag vermogen. Bij doordraaien stopt het knipperen. "Laag" zetten lukt dus niet. Klassiek probleem, dus maar een laag vermogen LED dimmer kopen.

Maar: beide nieuwe lampen doen het ook prima in de hobbykamer op de Busch Jaeger 2200 U-503! Ook als ik er maar 1 aansluit. En dit is toch ook een dimmer van 60-400W. Hoe kan het dat alles het daar wel prima doet, m.a.w. wat is er zo bijzonder aan het dimmechanisme van de Busch Jaeger 2200 U-503? Dat zou wellicht helpen met het zoeken naar een andere dimmer? Ik heb mijn vrouw al voorgesteld om ook de woonkamerlampen op een Busch Jaeger 2200 U-503 te zetten, maar ze wil de lampen onafhankelijk kunnen aanzetten/dimmen.

Dank voor enig advies in dit mysterie!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Vaak zit er een klein stelschroefje die de minimale stand begrensd.
Zoek die maar eens aan de voorkant van de dimmer, en stel de dimmer daar mee af.
Misschien is het dan verholpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu