Hulp bij isoleren douche

Ericcc

  • #21
Ok ik ga het zo maar laten het zou moeten lukken dat de boek in elkaar stort maar dan ben ik wel een aantal jaren verder denk ik maar ik vind het wel weer vreemd dat er verschil is hoe je het moet doen er zou toch maar een goede weg zijn zo moet het en niet anders toch iedereen bedankt voor de discusie ik ga het hier verder volgen misschien dat er nog andere zijn die er over denken ik volgj ullie wel ik ga de boel in iedergeval zeker niet weer uit elkaar slopen
e de waele
 

Charel

  • #22
Dat laatste kan ik begrijpen maar in dat geval zou ik u toch met klem willen aanraden om die ruimte te ventileren zoals het heden ten dage wordt voorgeschreven bij nieuwbouw. Dat wil zeggen mechanisch en constant. Dat is zeker geen nadeel, integendeel.
Op die manier kan die ruimte dezelfde vochtigheidsgraad houden zoals in de rest van de woning en heeft het feit dat het over een badkamer gaat geen andere en specifieke benadering nodig.
 

Ericcc

  • #23
Ik kan nu toch niet weer de heleboel afbreken ik heb alle plinten er op gelijmt deze zijn dan allemaal kapot dat begrijpje toch wel het is een aanbouw en staat dus eigenlijk appart van de woning er zit alleen een deur tussen dat is het
e de waele
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #24
Charel schreef:
Dat laatste kan ik begrijpen maar in dat geval zou ik u toch met klem willen aanraden om die ruimte te ventileren zoals het heden ten dage wordt voorgeschreven bij nieuwbouw.
Als je dit soort zaken beweert, geef er dan even een bron bij. Ik ben aardig thuis in het Bouwbesluit en heb geen idee waar je het over hebt.
 

Charel

  • #25
Neem me niet kwalijk maar we hebben in België met andere instanties te maken dan in Nederland. Ik heb het dus voor Nederland even moeten opzoeken.
In Nederland moet men daarvoor blijkbaar het Bouwbesluit volgen, een instantie die je zelf ook al noemde.
En wat ventilatie van gebouwen betreft verwijst deze instantie naar de Nederlandse norm NEN 1087.
Als je daar op klikt zal je normaal vanzelf ontdekken waar ik het over heb en dat mijn bewering hiermee ook overeen komt.
Maar hoe dan ook, je moet zoiets niet doen omdat het nu voor nieuwbouw wordt voorgeschreven (men doet dat niet voor niets) maar gewoon omdat zonder die ventilatie het risico op condensatie haast niet te vermijden is in dit geval.
Ik zou daar toch niet te licht over gaan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #26
Uiteraard moet de doucheruimte geventileerd worden. Het leek alsof je de ruimte boven het plafond / isolatie verplicht wilde ventileren.
 

Charel

  • #27
Oké, dat is dan een misverstand want ventileren tussen isolatie en dakbeschot is iets wat ik nooit zou aanraden, integendeel.
Dus de ruimte onder het plafond (de doucheruimte of badkamer) constant ventileren.
 
  • Like
Waarderingen: IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu