Hsb, gietvloer oplossing

huisbouwen2022

  • #1
Hallo! Situatie: nieuw hsb huis in aanbouw, we gaan nu beginnen aan de binnenkant. Ik ben nog niet helemaal thuis in alle jargon dus vergeef me als ik iets verkeerd benoem ;)

De onderregels komen 80mm boven de fundering uit, zie foto. Echter, onze dekvloer + eindvloer wordt in totaal 100mm dik. Dit betekent dus dat als de vloer gestort wordt, de rand niet hoog genoeg is.

Nu kon ik alleen de volgende oplossing bedenken: Tussen elke stijl een extra balk/lat plaatsen aan de binnenkant (snel getekend in rood). Vervolgens de vloer storten, dan de wanden verder afwerken. Misschien is er wel een andere oplossing mogelijk en veel logischer.

Wie heeft hier een idee over?

B42398C4-87D6-4C07-A01B-7733140FAD3D.jpeg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Eerst de wand dichtmaken.
 

huisbouwen2022

  • #3
Dankjewel Rola. We gaan de wanden bekleden met osb (naden aftapen), en dan gips, het lijkt me niet ideaal om die osb ‘in’ de vloer te hebben zitten. Als we dan een keer achter de muur moeten zijn… Daarnaast vraag ik me af of het goed is om osb binnen te hebben als de vloer gestort is ivm al het vocht wat daar vanaf komt en in het osb trekt (?).
 

huisbouwen2022

  • #4
*als de vloer gestort wordt (bedoelde ik)
 

Tiho

  • #5
Ik zou iig stoppen met rekening houden dat dingen ooit nog los moeten.

Er komt toch nog randisolatie tussen de vloer en de wand?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
je afwerkvloer wordt pas na de ruwbouw aangebracht als je woning waterdicht is.
Als er aan de binnenzijde osb komt is het niet nodig om de onder regel te verzwaren.
 

huisbouwen2022

  • #7
Oké. Dus jullie zeggen gewoon met de wanden verder (elektra, water, isolatie en osb), vervolgens de 10cm dekvloer gieten. Dan eindvloer en wanden afwerken.

Bestaat er dan geen risico dat al het vocht wat uit het beton komt, in die osb trekt? Misschien goed om te weten: het dak ziet er zo uit en zal er zo uitzien op het moment van storten (zie foto). De dakramen zitten er nog niet in. Hier dus ook risico dat het vocht in die Agepan trekt, lijkt mij. Of zal dit niet gebeuren als we genoeg ventileren beneden?

image.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #8
een afwerkvloer houd je rondom los met kantenband.
dat kleine beetje vocht uit de mortel kan je hout wel hebben en is bovendien niets bij wat er in komt als je met stucmortel aan de gang gaat.
 

huisbouwen2022

  • #9
Dankjewel iedereen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu