Vloer opbouw HSB tuinstudio

MMF

 • #1
Goedemorgen,

Ik ben bezig met het bouwen van een HSB tuinstudio in onze tuin. Binnenkort komen de schroefpalen in de grond en maak ik daar een hardhouten ringfundering op. De gehele HSB vloer komt daar weer bovenop. Op de kale grond wil ik nog een goede dikke worteldoek doen. Ik heb een foto van de vloeropbouw zoals ik hem nu in gedachten heb. Opties als beton storten wil ik niet en is ook lastig, want studio komt ca 150 mtr verderop in onze tuin... (ik weet het veel sjouw werk voor HSB... ;-).

Ik heb een paar vragen over de HSB vloer opbouw en materiaal gebruik;
- om ongedierte tegen te gaan wil ik op/tussen de ringfundering (zie foto) geïmpregneerde (schutting)planken doen, zodat er geen muizen oid de vloer in kunnen gaan. In de tekening staat dit nu als nr 6 "vuren" (dat moeten dus geïmpregneerde planken zijn). Op deze manier is er dus ook nog voldoende ventilatie. Ik wilde eerst betonplex platen doen, maar dan sluit ik de vloer naar boven helemaal af en dat lijkt me niet goed voor condens, vandaar de planken. Is deze constructie ok zo?
- Tussen het vloerskelet wil ik rockwool doen (dikte en rc waarde etc al berekend). Maar ik twijfel ook ipv rockwool PIR platen te gebruiken met aan beide kanten alu. Op die manier zou je geen damwerende en doorlatende folies meer hoeven te gebruiken? En ik zou dan die schuttingplanken ook niet meer hoeven te gebruiken, omdat ongedierte niet door die alu laag heen gaat? Wat zouden jullie aanraden, constructie met rockwool of PIR?

Ik ben benieuwd naar jullie inzichten. Dank vast en zal vast nog meer vragen hebben gaandeweg ;)

Gr michel

fundering en vloer opbouw.jpg ringfundering met planken.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je moet het rondom sowieso afschermen, zodat ongedierte niet onder de vloer kan komen. Een alu laagje houdt ongedierte trouwens toch niet tegen. De ruimte moet wel geventileerd blijven.

  Steenwol is iets beter voor het milieu (nog niet denderend) en het levert veel minder kieren op. Let wel op dat je een versie kiest waar de wind niet zo doorheen waait. Onder de afwerkvloer kan je een dampscherm leggen als je wilt.

  Het worteldoek heeft geen toegevoegde waarde.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu