Betonvloer, fundering, HSB aansluitingen

Rob86

  • #1
Goedendag,

Zelf ben ik bezig met een schuur aanbouw op zandgrond (8x2). Uiteraard wil je het beste resultaat en onnodige kosten zoveel als mogelijk besparen.
De schuur die uiteindelijk in twee delen opgedeeld zal worden zal uiteindelijk worden gebruikt voor o.a de opslag van persoonlijke spullen, gereedschappen en er komt een cv ketel in te hangen die voor de woning is bedoeld. Gezien de hoogte onder de nieuw aan te brengen vloer en de afmeting van het gebouw heb ik er bewust voor gekozen om geen kruipruimte toe te passen maar de opening dicht te storten met zand. Om de spullen tijdens de winterperiode extra goed te beschermen zou overwogen kunnen worden een uitbreiding te maken en een radiator in de ruimte te plaatsen maar weet niet of dit heel veel nut heeft.
Inmiddels heb ik diverse details en dit forum mbt de fundering en aansluitingen van HSB gezocht maar de beste oplossing blijft toch lastig.

1. omdat dit geen verblijfruimte betreft (maar wel mijn spullen wil behouden zonder schimmel etc) wel/niet zinvol om allerlei koude bruggen proberen te voorkomen als ik deze ruimte uiteindelijk niet ga verwarmen? Zo ja, zien we nog gebreken of verbeterpunten in de bijgevoegde tekening?
2. Betonvloer tussen de muren op het verdicht zandbed storten voor gelijkmatige drukverdeling en gelijkmatig zakken of deels nog op de wanden laten rusten incl. Verdicht zandbed?
De laatste optie houdt in dat er achteraf geen xps meer kan worden toegepast wat als comfort voor de spullen was bedacht.
77BAF1AF-C4CF-414C-BAB5-28BDAB635975.jpeg

FA3B30DF-B3F9-4F2F-AAA6-7A4335A084D4.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
gewoon isoleren dat zijn de kosten niet
en als je ketel er in komt te hangen wil je niet dat deze bevriest
 

Rob86

  • #3
Boertje! Bedankt voor je reactie en het meedenken. Hoop dat er nog iemand wat verder op de details kan ingaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu