HR36/30 gaat spontaan warm water opwarmen

Paul Faure

 • #1
Hallo allemaal,
Mijn combiketel geeft sinds enkele weken problemen.
Soms hoor ik "knallen" in het leidingsysteem. Het lijkt vreemd genoeg uit de leidingen van de radiatoren te komen maar ik kan me vergissen. Het geluid herken ik. Het lijkt erop alsof de ketel wil opwarmen maar het water nergens naartoe kan, alsof alle radiatoren dicht staan.
Echter als het probleem zich voordoet heb ik geconstateerd dat de ketel code 6 aangeeft wat duit op warmwatervraag. Het vreemde is dat er nergens warm water wordt gevraagd... Als de knallen beginnen slaat de ketel in storing 1 wat volgens de manual betekend dat de temperatuur te hoog wordt en dat lijkt mij ook logisch als de ketel het water niet kwijt kan. De druk loopt op en dat veroorzaakt de knallen.
Heeft iemand een idee om n welke hoek ik de oplossing moet zoeken?
Ontzettend bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Stroming valt weg,
  Kom ik op een defecte pomp, defecte 3 wegklep
   

  Paul Faure

  • #3
  Ik heb een externe MIT schakelaar. Zal ik die eens deactiveren?
   

  Auto-Geen

  • #4
  Code 6 is tapwater opwarmen, pomp is uitgeschakeld en een driewegklep hebben we niet. Ik zou het zoeken in een vervuilde stromingsschakelaar of defecte tapsensor.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Kan ook gewoon de comfortfunctie zijn. De warmtewisselaar warmt dan af en toe op om snel tapwater te kunnen leveren als dat nodig is. Het is ook even de vraag of het om storingscode 1 gaat (knipperend) of bedrijfscode 1.

  Knallen kan worden veroorzaakt doordat de bouten van de deksel van de warmtewisselaar niet gelijkmatig en kruislings zijn aangedraaid.
   

  Paul Faure

  • #6
  De 1 knippert als hij in storing staat
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu