Houtworm bestaande vloer en vloer vervangen. isolatie geluid

Hvdk

  • #1
Heb een huis gekocht met houten vloeren (1957). Ben ik van de week een draad aan het trekken in de kruipruimte, zie ik aan de onderzijde van een aantal vuren vloerplanken houtwormgaatjes. Aangezien ik toch ongeveer 1/3 van de vloer moet vervangen, heb ik besloten de gehele vloer maar te vervangen, om risico te omzeilen voor aantasting van de rest.

De balken zien er naar mijn idee nog goed uit. Deze zijn ook zwart geïmpregneerd met een bepaald spul.


Houtworm:
Is het verstandig als ik alle oude vloerplanken heb verwijderd de balken (preventief) te behandelen tegen houtworm en waarmee?

Isolatie contactgeluiden:
De nieuwe planken wil ik er weer gewoon op spijkeren eventueel mechanisch. Ik hou van een oude look qua vloerplanken en deze manier (spijkeren) benaderd het naar mijn idee het beste. Heeft het nut een soort van vilt eerst op de planken aan te brengen ivm contactgeluiden, ook al is de vloer genageld?
Gaat vilt op ten duur niet inzakken, zodat ik de nagels na verloop van tijd na moet timmeren?

Isolatie warmte:
Hoe kan ik deze vloer het goedkoopst en gemakkelijkst isoleren?
Eerst een soort van (plastic)folie op de balken leggen, daarna vilt en vervolgens de planken er op nagelen? De kruipruimte eronder is een droge zandbodem met een tussenruimte van ±1,5m (+80M NAP, grondwater ± 5-8m diep).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als die balken behandeld zijn, is die preventieve behandeling niet nodig. Misschien wel van de nieuwe vloer. houtworm komt alleen in onbehandeld hout.

Contactgeluid waarnaartoe? Er woont niemand in de kruipruimte. Bouwvilt zakt niet na, maar daar ga je niet doorheen schroeven. Vilt is ook niet nodig en slim lijkt me.

Over isoleren van houten vloeren is al veel te vinden op dit forum.
 

Hvdk

  • #3
Contactgeluiden bedoel ik mee als je met schoenen op de houten vloer loopt het geluid niet via de houten balken doordreunt en vervolgens naar de muur die tussen ons en de buren staat. Of is dat overdreven?

De onderkant met antihoutworm, dus een goede optie, om problemen te voorkomen in de toekomst.

Bedankt voor de tip. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu