Houtrotvuller afdekken met folie tegen vocht

Rudeboy

  • #1
Dag mensen,

Ik ben nieuw op dit forum en heb een vraagje. Ik ben momenteel bezig met het repareren van een balkonhek aan een oud huis dat zeker 15 jaar geen schilderbeurt heeft gehad. Ik heb al aardig wat houtrot verwijderd uit een eikenhouten ligger en wil dit graag gaan vullen met houtrotvuller. Ik wil graag de mogelijkheid uitsluiten dat ik net de reparatie heb uitgevoerd en dat er dan een regenbui overheen gaat. Nu had ik het idee om de reparatie na vullen in te wikkelen met huishoudfolie. Daar zou de reparatie volgens mij niet aan moeten hechten en dat zou de reparatie afschermen voor vocht. Is dat mogelijk of wordt het uithardingsproces daarmee verstoord?

Groeten Ruud
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik wil u aanraden het balkon door een timmerman te laten bekijken i.v.m. de sterkte van verschillende onderdelen, houtrotvuller wil prima voor kleinere reparaties maar om een eiken balk daarmee te repareren lijkt me niet wenselijk.
Je kunt niet hebben dat iemand naar beneden valt.

Plaats in elk geval een paar foto's, misschien kunnen we daar nog iets mee.

De houtrotvuller hardt wel uit, dat is twee componenten materiaal en heeft ook geen last van vocht, de verbinding met het hout is de belangrijkste.
 

Rudeboy

  • #3
Bedankt voor de reactie. Ik kan me voorstellen dat mijn verhaal de indruk oproept dat er risicovolle situaties ontstaan maar de constructie is gewoon in orde. Ik zal in het vervolg zorgen voor wat foto's als ik een bericht plaats.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu