Houtrotvuller

Versch25

  • #1
Hallo allemaal,
om een diep gat te repareren gebruik ik houtrotstop en 2 componenten houtrotvuller in (van het bekende merk dat begint met een A.).
Het gaat om een gat van ca. 3 cm diep. Kan ik het gat in één keer vullen of moet ik dit in verschillende lagen aanbrengen zodat het beter kan uitharden...

Verwijderen van het kozijn is voorlopig nog niet aan de orde.

gr Versch25
 

StefanD

  • #2
Mijn ervaring met dat spul is dat 3cm. prima in 1 keer kan.
 

Fiesiekus

  • #3
Ja. Na uitharden evt. nog een extra laagje erover. Dan gladschuren.
 

BeeTeeWee

  • #4
Mijn ervaring (en ik heb al wel een paar potten van dat spul weggeplamuurd) is dat ook 3 cm op zich wel kan, maar dat je dan toch altijd wel rekening moet houden met enig inzakken, een millimetertje of zo.

Het meest strakke resultaat krijg je toch door 'm na droging/schuren nog even een keer na te plamuren met datzelfde spul. Hoe breder je plamuurmes, hoe makkelijker je de boel weer strak krijgt. Blijf er niet te lang mee aan het smeren, het eerste kwartier na doormengen is het spul het best te verwerken, daarna ga je steeds meer draden trekken.

Schuren gaat enkele dagen na het aanbrengen nog het beste. Als je te vroeg begint, is de vuller nog wat te zacht. Na een aantal weken / maanden is het spul echter zo hard als diamant (oke, bijna dan :lol: ) en schuur je je helemaal wezenloos.
 

Fiesiekus

  • #5
Die hardheid is gelijk ook het nadeel: het werkt heel anders dan het originele hout; daardoor ontstaan er vaak scheuren op de overgang van dit materiaal naar het houten kozijn. Via die scheuren dringt weer water binnen, trekt in het hout en het rottingsproces zet zich voort. Er zijn tegenwoordig betere (en veel duurdere) 2-K epoxyharsen.
 

HvdH

  • #6
Het beste resultaat krijg je met de producten van *********
Dat is wel wat duurder maar het is perfect. Een betere verfwinkel heeft het.

Je moet eerst al het houtrot verwijderen tot je bij het gezonde hout komt.
Dan moet je het hout aanbranden met ****** een twee component hout impregneermiddel (dat doe je met een klein kwastje) Als dat gedaan is maak je de twee component ***** elastisch houtreparatie middel dat bestaat uit twee kokers (schrik niet de enne is blauw en de andere is geel ) nu moet je het mengen tot het een gele kleur is je messen moeten wel schoon zijn.
Dan kan je alle gaten hoe groot ze ook zijn in een laag aan brengen .
Het is net stopverf je kunt het in ieder hoek of bocht opzetten, je moet wel als je het opgezet hebt wel steeds je messen schoon maken.
Let op je moet het strak opzetten ander moet je de volgende dag veel schuren en dat gaat heel moeilijk.

Veel succes,

HvdH
 

Versch25

  • #7
Inmiddels kozijn gerepareerd (met 2K van A.) en het resultaat is er één van het schoonste!
bedankt veur de tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
6
10
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu