Houten vloer verlijmen op geoliede vloer

Atuijn

  • #1
Een vervolgvraag op een eerder onderwerp.
Ik ben bezig massief houten vloerdelen of duoplanken te kopen voor verlijming op een (zwevende, daar hebben we het uit en te na over gehad) massieve eiken vloer, die in de olie staat.
De ene leverancier zeg dat dat verlijmen prima kan, de andere zegt dat de lijm wel eens onvoldoende zou kunnen hechten en dat hij er niet aan wil beginnen. De eerste leverancier meent absoluut dat het wel kan. Hij wil er ook garantie op geven. Maar ja ook met garantie vind ik losrakende lijm geen fijn vooruitzicht. Ook is hij duurder dan de andere leverancier.
Vraag is dus: hoe krijg je een planken vloer voor eeuwig
bevestigd aan een geoliede eikenhouten ondervloer?
 

Toon

  • #2
Spijkeren?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
In uw vorige topic is ook al gemeld dat het de vraag is of je er wel aan moet beginnen om een nieuwe vloer op de oude te lijmen. Dat er zo ontzettend verschillend over wordt gedacht zegt al dat er veel twijfels over deze constructie zijn.

Nu is er nog een complicatie en dat is dat de oude vloer in de olie staat. Dan ontkom je niet aan het vetvrij maken van de oude vloer. Om dat te bereiken moet je hoe dan ook schuren. Veel werk en ook niet gratis. Lijmen op olie zonder maatregelen is zonder meer vragen om problemen. Je weet immers niet hoe de hechting is en er kunnen op termijn ook reacties optreden tussen olie en lijm.

Wees verstandig en sloop de oude vloer. Die ligt zwevend en heb je er dus zo uit. Dan weet je bijna zeker dat het resultaat goed wordt en er geen problemen optreden met garantie. Aan uw oplossing zitten veel teveel risico's..
 

Atuijn

  • #4
Bedankt voor je rake antwoord. Lijmen heb ik inmiddels uit mijn hoofd gezet.

Ik weet dat het slopen van de oude vloer het meest verstandig is, maar ik zie er enorm tegenop! Of zou hij uit elkaar te tikken zijn? Onderling zullen de planken wel (gedeeltelijk) verlijmd zijn. ik moet er niet aan denken dat ik alles eruit moet zagen.

Maar, mocht ik al mijn weerstanden overwinnen en toch de oude vloer slopen, hoe kan ik dan het best de ondervloer voor het nieuwe parket voorbereiden? de bodem is grotendeels van nieuw (8 jaar oud) beton (met leidingen). Maar een klein deel van de ruimte is precies 20 mm hoger dan de grote betonvloer. Hoe kan ik het hoogteverschil het best opvangen?
 

Pepjo

  • #5
Met een extra dubbele laag van de bekende groene isolatieplaten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu