Massieve houten vloer direct op het beton te verlijmen?

Marco1971

 • #1
Hallo,

Ik ben in onderhandeling over de aanchaf van een houten parket vloer voor mijn nieuwbouwhuis zonder vloerverwarming. De vloer is al zeker een half jaar geleden gestort. Ik heb gekozen voor een 26 cm brede eiken vloer, en had de keus tussen massief en 20mm berkenplex met 6 mm top. Omdat de knoesten van de duoplank er niet mooi uitzagen leek mij een massieve vloer mooier. De vloerenboer stelt voor de vloer direct op het beton vast te verlijmen in dat geval. Omdat ik bij verlijmen toch vaak lees dat dit op een spaanplaat ondervloer gebeurt twijfel ik over de directe verlijm methode. De vloer loopt door in de hal, en bereikt dan een max breedtevan 6 en een halve meter, en is ongeveer 9 meter lang. Klinkt direct verlijmen op de betonvloer plausibel?

Bij voorbaat dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik denk dat de parketboer er verstand van heeft, hij zal het vast niet doen wanneer het niet kan, hij verleent tenslotte de garantie als het misgaat.
  Bovendien beoordelen we geen adviezen van bedrijven op dit forum.
   

  Fiesiekus

  • #3
  Zit er een kruipruimte onder de betonvloer? Als er geen sprake is van vocht uit het beton en de houtboer zegt dat 't zo kan en geeft garantie op het resultaat, zie ik 't fundamentele probleem niet.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu