Houten vloer planken vastschroeven of niet i.v.m. krimpen en uitzetten

langjo

 • #1
Hoi,

In mijn jaren '30 woning heb ik onlangs het laminaat van de vorige bewoner op de bovenverdieping verwijderd. De houten vloer die daaronder vandaan kwam piepte nogal wanneer iemand er overheen liep, dus heb ik (tot nu toe in één kamer) de planken aangeschroefd. Omdat het op meerdere plekken kraakte, heb ik uiteindelijk geschroefd op iedere kruising van vloerplank en draagbalk. Voorheen zaten er spijkers in, en lang niet op alle kruisingen.

Hoewel ik heel tevreden over het resultaat qua piepen van de vloer, ben ik benieuwd of dit nog ongewenst effect gaat hebben door het krimpen en uitzetten van de planken.
Alvast dank voor antwoorden!

Op de afbeelding krijg je ongeveer een beeld van hoeveel schroeven er per oppervlak zitten.
WhatsApp Image 2022-07-18 at 2.44.20 PM.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  • #2
  Dat zal weinig tot geen verschil geven; er zaten immers al spijkers in. Het is niet per se zo dat spijkers meer bewegingsvrijheid geven dan schroeven.

  Het piepen komt vaak doordat de planken op en neer bewegen over de spijkers, maar dat had je gezien de oplossing waarschijnlijk al door.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu