Houten vloer op marmoleum

Janss707

  • #1
Hallo medeklussers,

Wij hebben in onze woning al een jaar of 12 marmoleum liggen, verlijmd op een betonnen vloer. Deze vloer ligt er strak in maar we zijn er ondertussen op uitgekeken. Met het opknappen van de woonkamer willen we een massief eikenhouten vloer gaan leggen.

Mag ik jullie advies vragen qua leggen en ondervloer?

- Zouden jullie nog een aparte ondervloer leggen? Zo ja, folie of wat anders?
- Zouden jullie de vloer zwevend leggen of verlijmen aan het marmoleum (in de leginstructie wordt zwevend leggen overigens aangeraden).

Qua hoogte kunnen we niet heel veel extra hebben.

Wat is wijsheid?

Groeten,
Jeanet
 

System7

  • #2
Ik zou het laminaat sowieso zwevend leggen, al was het maar om de doorgifte van contactgeluid via de vloer/muren te verminderen. Verlijmen aan de ondervloer is ook niet wenselijk, mocht je het laminaat later weer weg willen halen.

Als de ondervloer goed vlak en stevig is is een dunne folie (liefst eentje met een aluminium bovenkant t.b.v. warmteisolatie) ruimschoots voldoende. Je vloer komt dan maar weinig omhoog t.o.v. de huidige vloerhoogte.

Succes!
 

Janss707

  • #3
Herstel ... het is geen laminaat maar een massief eikenhouten vloer.

Ik weet niet of dat uitmaakt qua keuze in zwevend leggen of verlijmen?

Groeten,
Jeanet
 

System7

  • #4
Zie hier: https://www.klusidee.nl/zwevend-of-verlijmd-leggen/
Ik heb eerlijk gezegd geen idee of een parketvloer beter verlijmd of zwevend gelegd kan worden. In mijn hal heb ik vloerdelen zwevend gelegd op folie met parketveren langs de randen om de planken strak tegen elkaar te houden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu