Houten verdiepingsvloer aanhelen; wat kan ik het beste doen?

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #1
In ons huis ('bj 74) is onlangs de schoorsteen verwijderd. Nu zit ik met een groot gat in mijn houten verdiepingsvloer (ongeveer 1.0m x 1.0m groot). De bestaande verdiepingsvloer bestaat uit deeltjes (planken) van ongeveer 20mm dik en iets van 10-15cm breed.

Wat kan ik het beste doen om het gat te dichten? Bij een bouwmaterialenzaak vergelijkbare 20mm planken halen of voor het gemak een stuk multiplex halen? Bij multiplex is het probleem dat deze niet in 20mm bestaan, je moet dan 18mm nemen en dan krijg je een (klein) hoogteverschil wat ik weer met groene platen moet gaan opvangen. Of ik moet een plaat van 8mm en 12mm halen en deze gaan verlijmen, hoop werk dus. Kortom, wat is wijsheid?
 

Fiesiekus

  • #2
Beide kan, 't makkelijkst lijkt me met vloerdelen die even dik zijn. Dan kan je 't beter passend maken; een gat is nl. niet altijd precies rechthoekig. Ga je een plaat multiplex op maat zagen dan heb je meer kans op kieren e.d. (althans, dat zou ik hebben).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Om het goed te krijgen de planken weghalen tot de balken, een balk er tussen maken en tegen de andere balken een lat spijkeren/schroeven waar de planken weer op komen te liggen.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heren, het is mij duidelijk. Dank voor de antwoorden, ik kan weer aan de slag :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu