Houten trapje maken op boot

Leonardus56

 • #1
Mensen, vraagje. Het afgelopen jaar een prachtige kneuterige boot gekocht (Doerak 703) en de caravan de deur uit gedaan. Zijn er achter gekomen dat in verband met de mindere beweeglijkheid van mijn vrouw er een betere trap moet komen vanuit het vooronder naar de kajuit. De situatie is nu dat er 2 treden zijn recht boven elkaar op 25 (12 diep) en 50 (25 diep) cm. De hoogte die moet worden overbrugt is 80 cm. Voor mij geen probleem, voor haar wel. Wat is graag zou willen is een houten verplaatsbaar trapje maken met 3 treden op 20, 40 en 60 cm. Waarom verplaatsbaar?. Omdat hij verschoven moet kunnen worden i.v.m. een deur van het keukenkastje en de deur van het toilet. Heeft iemand van jullie een bouwtekening of tips hoe dit aan te pakken. Het probleem is dat de breedste trede nu 25cm diep is. Deze trede's verwijderen is geen optie. Bijgaand een foto van de huidige situatie. Hartelijk bedankt voor het meedenken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Een zelfde smalle trede er bovenaan bij zetten ?
   

  Leonardus56

  • #3
  Jan, bedankt voor je antwoord maar dan blijft het te stijl. Treden moeten op 20-40-60cm hoogte. Hoogte wat moet worden geregeld is 80cm.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Er is een speciaal forum voor dit type boten. https://www.doerakclub.nl/forum/index Misschien dat een van de leden een passende oplossing heeft daar.
  Want inderdaad zit de deur van het toilet in de weg om een normaal trapje te maken.


   

  Leonardus56

  • #5
  Tnks voor de tip Peter. Inmiddels een paar tips gekregen waaronder deze cf. bijgaande foto. Nu nog maken :)
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Inderdaad een goede oplossing zo.
  Dat trapje kun je in zijn geheel omhoog klappen, en zo kunnende deuren weer open.
  Wel een haakje er aan maken, zodat het trapje niet terug valt, anders kun je niet meer van de wc af komen, omdat het trapje dan voor de deur zit.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Klinkt link, dat je opgesloten kan worden. Zorg in ieder geval dat de deur een klein beetje open kan zodat je je eruit kan wurmen.

  Ik zit zelf te denken aan een vorm waardoor het trapje wel vast kan:
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Dan gaat het keukenkastje niet meer open.
   

  BertPleizier

  • #9
  De deur in het midden horizontaal doorzagen? Dan kun je altijd de bovenste helft van de deur open klappen om het trapje weg te trekken.

  Beide delen van de deur kun je met elkaar verbinden door een haakje, schuifje, of iets in die richting.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu