Houten schuur op betonnen fundering

Superkees

  • #1
Ik ga een houten schuur bouwen, op een betonnen fundering, welke door mijn aannemer is gemaakt. De fundering is gemaakt met EPS-bekisting en daar boven op een vloer van 16 cm welke is gevlinderd.

Omdat alles nieuw is, kan ik in de grond nog een drain stoppen, naar de sloot aan de voorkant van de tuin. Echt veel water ga ik niet krijgen in mijn tuin.

De schuur zelf wordt geïsoleerd, geventileerd en waarschijnlijk ook nog verwarmt, om de ruimt binnen vorstvrij te houden.

Hoeveel last ga ik nog krijgen van optrekkend vocht en wat ga ik daar tegen doen? Ik zat te denken aan Bankirai, maar omdat ik ca. 20 m nodig heb, ben ik al gauw weer 400 euro verder. Alternatief zou kunnen zijn DPC-folie. Of tussenoplossing: geimpregneerd vuren.
 

Coolpixl11

  • #2
Vermoedelijk is de betonvloer gestort op een plastic folie.
En door de EPS-bekisting kan ook geen water door.
Ligt de vloerplaat nog tss de EPS of er bovenop?
 

Superkees

  • #3
De vloer ligt boven de EPS, maar wel op folie. Eigenlijk kom ik niet verder dan de conclusie dat DPC-folie eigenlijk al meer dan voldoende is. Aan de buitenkant naar beneden vouwen en aan de binnenzijde omhoog en daar overheen dampdichte folie.

Dan kan er toch weinig mis gaan, de komende 30 jaar?
 

Coolpixl11

  • #4
Afhankelijk van hoe hoog je gaat aanaarden kan je eventueel ook eerst nog een laag betonblokken of argexblokken opmetsen en daarop de dpc folie en dan het houten kader.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu