Fundering voor houten schuurtje

Han61

 • #1
Om kosten te besparen wil ik zelf mijn schuurtje zetten d.m.v. houten frame en geïmpregneerde rabat delen.
Met behulp van opsluit banden met daarin 30x30 tegels wil ik de fundering laten leggen met een grondvlak van 6.00 x 3.00 meter.
In hoeverre is deze maat precies aan te houden bij het leggen? ik wil nl. het frame ca 1 cm aan alle zijden over laten steken zodat de rabat delen iets over de opsluit banden vallen.
Dit alles om te voorkomen dat ik nadien het ontwerp van het schuurtje aan moet passen als het grondoppervlak groter uit mocht vallen.
Begrijpt iemand wat ik bedoel?:lol:

M.v.g.
Han

schuur.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Dat is prima te doen. Heb bij mijn ouders een jaar of 5 geleden ook een houten schuurtje gezet met verticale Douglas planken die inderdaad over de opsluitband heen steken tegen vocht.

  Goed uitmeten en eerst de banden zetten. Ik had geloof ik eerst de banden van de achterste lange zijde geplaatst. Toen de 2 korte zijden die je dan even goed moet meten en ook zeker nameten en diagonalen meten. De andere lange zijde kun je dan relatief makkelijk leggen. Vervolgens de tegels erin maken.

  Was een vrij eenvoudig klusje toen. Goed zelf te doen.
   

  Han61

  • #3
  Bedankt voor de reactie!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu