Houten schuifdeur stuk rot

Fiestaboyke

  • #1
Ik vraag me af hoe ik dit het best aanpak .. Ik heb een Meranti schuifdeur uitgebroken maar aan de onderkant + een stuk van de zijkant is rot .... Kan ik hier gewoon een stuk uithalen + een nieuw stuk inzetten?



 

Rob smeets

  • #2
Als ik dit kozijn zou moeten herstellen zou ik de hele onderdorpel en stijl vernieuwen.
Het hout is te dun en het verrotte deel te groot om er een stuk tussenuit te zagen en een passtuk in te zetten....je moet opnieuw beginnen bij een verbinding om er een sterk geheel van te maken. Je hebt het kozijn en glas er toch al uit dus je hebt een werkbare situatie. Let op de maatvoering!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Zorg dat de geleidingsstrip 4 mm vrij ligt uit de hoek ( uitzetting warmte ) en maak alle hoeken regelmatig schoon, wat dat was de oorzaak van deze ellende: opgehoopt vuil in de hoek dat vocht vasthoudt. Daardoor kon het rottingsproces in stand worden gehouden.

Ik zou ook de complete onderdorpel vervangen, maar de stijl zorgvuldig checken op vochtgehalte. Daar waar het percentage , <18% is kunt u inzagen onder een hoek van 30 graden en deelvervanging toepassen, het liefst met soortgelijk hout.

Met zorgvuldig eerst op diverse plaatsen in het kozijn de vochtpercentages - is het nog de moeite waard- en alle bestaande maten voordat u gaat zagen en verwijderen, en hou een naad aan van 5 mm voor het opvullen met een houtrotreparatievuller.
Beknibbel hier niet op, maar gebruik een gerenommeerd merk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu