Houten raamwerk vastzetten

Marc1995

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb een houten raamwerk gemaakt voor een nieuwe zoldervloer. Dit raamwerk moet rusten op de ouden balkenlaag van de zolder. Er zitten alleen flinke hoogteverschillen tussen de oude draagbalken (tussen midden en uiteinde wel 10 cm). Heeft iemand een leuke/makkelijke oplossing om het raamwerk op de oude balkenlaag/ draagmuur die er onderdoor loopt vast te zetten? :)

Enige oplossing die ik nu zie is allemaal kleine stukjes hout op maat zagen en die aan de onderkant of zijkant van het raamwerk vastschroeven, maar misschien zijn er makkelijke manieren...

20220129_155049.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat is het probleem?
Als de nieuwe vloerbalken te licht uitgevoerd zijn, waarom dan geen zwaardere houtmaat toegepast?
 

Willem52

  • #3
Ik denk dat je de oplossing al gegeven hebt. Maak de stukjes hout niet te kort, anders gaan ze splijten. Als je verschillende diktes wbp koopt kun je vrij nauwkeurig opvullen. Maar voor 10 cm hoogteverschil heb je wel een stuk balk nodig wat je vastzet met een zogenaamde versterkingshoek.
 

Marc1995

  • #4
Bedankt voor de tips!

@Walker Balken zijn niet te licht uitgevoerd. Voor de overspanning en de gebruiksfunctie (bergzolder) zijn ze prima wat mij betreft. Moet het frame alleen 'borgen' op de oude balkenlaag. Daar vroeg ik me af of er betere manieren voor zijn dan die ik voorstelde :)
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu