Houten kozijnen vervangen of (zelf) repareren?

Knuffeldraakje

  • #1
Hallo,
ik ben hier een tijdje terug geweest vanwege een heel ander issue maar gezien wij een 'nieuw' huis hebben gekocht (yeayy!!:) ) heb ik weer wat vragen:

de kozijnen daar moeten gerepareerd of vervangen worden. ik zal zometeen wat foto's toevoegen. de vraag is: wat is de beste en toch niet te dure optie? zelf repareren, laten repareren of vervangen? en als we het zelf kunnen oplossen hoe kunnen we dan te werk gaan?

liefst de beste maar goedkopere oplossing want ons boubudget is omlaag gegaan van 15.000 naar 5000 en das nogal een stap dus alles wat geplant stond moet herbekeken worden en echt op budget gedaan worden

bij deze de foto's:



 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou het repareren met houtrotvuller oid.
Ik vind het nog niet zo schokkend.
Voorlopig eerst repareren en goed verven, dan over een jaar of tig nadenken over vervanging als het budget weer wat toereikender is.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Repareren met dryflex kan goed.

Googl maar eens met dryflex.
 

Knuffeldraakje

  • #4
Ah dat dryflex! das een handig idee ja! dankjuliewel!
dat spul hebben ze hier ook gebruikt vandeweek bij onze huurwoning hihi. dus heb al mooi kunnen mee spieken hoe dat ongeveer moet. en het spul is hier in de stad te verkrijgen dus super!
scheelt ons weer een heleboel aan nieuwe kozijn-kosten! (zon 4000) dus jullie redden onze aanbouw hihi
 

Michiel_H

  • #5
Zo te zien hoef je niet echt iets bij te werken (alhoewel ik van hieruit niet met een schroevendraaier kan prikken). Zo te zien is alleen de verflaag erg slecht. Je bent er dus precies op tijd bij, maar met niet al te veel moeite moet dat er weer goed uit kunnen zien.
 

Fiesiekus

  • #6
Inderdaad, eerst beginnen met de oude verflagen grondig weg te halen. Indien blijkt dat het hout alleen zacht en zwart maar nog niet verrot is, kan je altijd met houtrotstop-middelen (vloeistoffen) injecties, het proces stoppen.
 

Knuffeldraakje

  • #7
Hoeveel zou dat spul kunnen kosten? die dryflex? en die eventuele houtrotstopper? en waar kan ik die laatste verkrijgen?

heeft er iemand niet ene site of een uitleg voor mij hoe ik dit moet gaan aanpakken precies? met dat prikken enzo. ja ik snap als ik er doorprik dat et nie goed is :p maar ben een leek in dit. dus een ondersteunend uitleg zou fijn zijn:)
 

Fiesiekus

  • #8
Schoonschrapen met schildersdriehoek en dan verder kijken.

Prijsopgaves doen we niet aan op dit forum; houtrotstop kost een 10€ of zo voor een flesje 100 ml.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu