Vernieuwing houten kozijnen vereniging

Klaasz

  • #1
Beste klussers,

Ik woon in een appartement en we zijn al een aantal jaren bezig om de (verrotte) houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen. Eindelijk dubbelglas! Allerlei partijen beïnvloeden dit proces en na talloze vergaderingen en een rechtszaak is het nu eindelijk gelukt.

Deze week ontving ik een brief van onze administrateur dat de werkwijze wordt aangepast. Ik heb er zelf niet veel verstand van dus ik vraag mij af. Kan dit verhaal kloppen? Of is het een trucje om geld te besparen.

"Er is geconstateerd dat door het verwijderen van de huidige houten kozijnen vrij veel schade kan ontstaan. Dit omdat de rollaag boven de kozijnen (rechtopstaande metselstenen) op veel plaatsen zijn gescheurd. Bij het verwijderen van het houten kozijn is de kans groot, omdat dan de ondersteuning wordt weggenomen (het boven kozijn), dat deze rollaag eruit valt. Dit kan grote problemen veroorzaken. Tevens is geconstateerd dat het verwijderen van de keukenkozijnen ook veel schade aan het binnenwerk zou veroorzaken (stuc, tegenwerk).

In de aanvankelijke offerte werd ervan uitgegaan dat de bestaande houten kozijnen geheel zouden worden verwijderd en een nieuw houten stelkozijn zou worden aangebracht, waarin het kunststof kozijn wordt geplaatst met kunststof dagkantelafwerking en nieuwe vensterbanken.
Om het probleem op te vangen, wordt het bestaande kozijn nu gebruikt als stelkozijn. Dit houdt in dat de stijlen ertussen uit worden gezaagd en een nieuw kuntstof kozijn erin wordt getrokken en bevestigd. "

Deze werkwijze zou dus beter zijn? Bedankt voor jullie reacties!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ja, dat verhaal kan kloppen, het kan ook niet kloppen.
Daar kan je zonder de situatie te zien niet beoordelen.

Daarnaast is het zo dat dit een klusforum is voor doe het zelf klussen en niet voor advisering over werk van derden of juridisch advies.
En gezien de achtergrond van uw verhaal is het ook absoluut niet gewenst dat iemand op afstand via een forum zich in een strijd tussen bewoners gaat bewegen.

Dus helaas voor u valt deze vraag buiten de bedoeling van het klusforum.
Ik kan u alleen aanraden om bij gerede twijfel zelf een bouwkundige in de arm te nemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu