Houten betimmering isoleren - folie bevestigen

rinoceros

 • #1
Afgesplitst van dit onderwerp - mod

Ik heb een vergelijkbare situatie, alleen zitten bij mij behoorlijk meer balkjes( om de 50 cm) Advies van Ijkenhout is: dampopen folie plaatsen ( 2 cm ventilatieruimte houden tussen planken) Da's duidelijk. Maar moet ik die folie dan tussen de balkjes bevestigen? Dat zou betekenen dat het wel erg veel kleine stukjes worden en ik vraag me af of het dan nog wel zin heeft? Graag een reactie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Voor rinoceros die folie is niet beslist nodig. Staat het isolatie materiaal verticaal geplaatst zou alleen de wind invloed kunnen hebben als er een isolatie van wol is aangebracht. De wind zou iets door de openstructuur van de wol kunnen blazen. Een dampopenfolie is ook waterdicht dit kan een + zijn als de isolatie onder een helling ligt.
   

  rinoceros

  • #3
  Dus helemaal geen folie ? Of tussen de gipsplaten en de isolatie mss wel?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Jackd

  • #4
  Pir platen hebben aan beide kanten een dampdichte aluminium laag.
  Extra folie voegt niks toe, inderdaad helemaal geen folie.
  Wel belangrijk de naden rondom te dichten met flexibele pur. (dus geen gewone pur)

  tegen ongedierte: bijvoorbeeld fijn gaas erachter nieten, maar ik gok dat dat niet nodig is, dat is op de foto niet te zien.
   

  rinoceros

  • #5
  Ik gebruik geen PIR platen. Even voor de duidelijkheid. Ik denk dat Agnes zijn wand inmiddels dicht heeft. Vraag is van Mei n.l. Maar zat vandaag te zoeken op het forum en omdat mijn situate vergelijkbaar is heb ik mijn vraag gesteld in dit onderwerp. Maar ik heb geen 10 maar 7 cm ruimte dus kan maar 5 cm isolatie plaatsen. Dat wordt minerale wol gezien de RD waarde en de beperkte ruimte. Dus mijn vraag was of ik dan wel of geen folie moet gebruiken, waarbij ik al aangaf dat mijn balkjes maar 50cm uit elkaar staan en of ik daar dan stukjes tussen moet snijden omdat ik er vanaf de buitenkant niet meer bij kan.Staat ook niet onder een helling.IS gewoon een verticale houten wand van een stacaravan.
   

  Jackd

  • #6
  De datums niet gezien, maar om deze reden kan je beter een eigen vraag openen, eventueel met een verwijzing naar deze.

  Bij minerale wol hoort het aan beide kant luchtdicht te zijn, als er wind door de wol kan waaien vermindert de isolatiewaarde sterk.

  Juist bij beperkte ruimte beter pir. Dat is prima in stukken van 50cm te snijden, zeker bij 5 cm dik.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu