Houten balken vastmaken op zwaluwstaart beton vloer?

Wagklus

  • #1
Hallo allemaal,

Ben bezig met renovatie van een herenhuis uit 1739. Afgelopen maanden heeft uw site mij zeer geholpen, erg bedankt! Loop nu voor het eerst tegen een vraag aan waar ik het antwoord nog niet heb kunnen vinden.

Heb een betonvloer van lichtgewicht beton over lewisplaten gestort. Totale hoogte 5 cm (3.4 boven hoogste punt zwaluwstaartplaat). De wanden van de ruimte zijn in alle richtingen niet recht. Om ruimte netjes te krijgen wil ik daarom voorzet wandjes maken. Frame van houten balkjes en daartegen waterwerende gips platen (ruimte wordt een badkamer). De balkjes kan ik op vloer niveau niet overal aan de muur vast maken omdat de muur plaatselijk verspringt. Nu dacht ik balkjes op de beton vloer vast te maken, maar weet niet hoe. Het lijkt me onvermijdelijk dat ik op plaatsen tijdens boren van gaten voor pluggen, op de "hoge" gedeeltes van de zwaluwstaartplaat kom. Een gat van 3.4 cm zal niet veel houden, en wil ook in de "diepere" gedeeltes van de zwaluwstaart liever niet de zwaluwstaart plaat raken met de boor of erdoor heen boren. Heeft iemand een idee hoe houten balkjes op deze beton vloer vast te maken?

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een stucadoor kan de muren ook uitvlakken, scheelt een boel tijd, materiaal en geld.
Ook het risico van rotten van de houten balkjes is dan niet aanwezig.
 

Wagklus

  • #3
Heb mischien de verkeerde indruk gewekt met "de muren zijn niet overal recht". Dit was bedoeld om te verklaren waarom ik voorzetwandjes wilde plaatsen. Met het "plaatselijk verspringen van muren" bedoel ik een nis, en een kozijn op vloerhoogte wat moet blijven zitten en waar nu isolatie en een schot voor zit. Dit is niet weg te stucen (diepte 40cm).

Het rotten van de balkjes op de betonvloer is wel een issue. Dat wilde ik voorkomen door de gipsplaten een centimeter boven het beton tegen het houten frame aan te schroeven, en kimband op betonvloer en gipsplaat te plakken en daarover heen tegelen.
Zijn er (nog andere) methodes om rotten van houten balkjes op een beton vloer te voorkomen?

(Hoe) Is het mogelijk iets (in mijn geval houten balkjes) op een betonvloer die gestort is over zwaluwstaartplaaten vast te maken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Met een goede montage-kit en schone en droge ondergrond is dat geen probleem u kunt ze zo op de vloer lijmen.
 

StefanD

  • #5
Als het met name om het wegwerken van een nis gaat: kun je die niet dicht maken met cellenbeton? Je kunt de muur dan in zijn geheel stuccen.
 

Wagklus

  • #6
Hallo allemaal,

Montage kit was een goede oplossing! bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu