Gevlinderde betonvloer op houten balken

SBD

  • #1
Hoi allemaal,

Sinds een tijdje ben ik mijn eigen woning aan het uitbouwen/renoveren en inmiddels ben ik toe aan de begane grondvloer. Dit is een vloer voor de woonkamer/keuken waaronder een souterrain gemaakt is. Mijn voorkeur gaat uit naar een (gevlinderde) betonvloer omdat ik dan in één keer klaar ben, deze vloeren erg mooi zijn en vanwege de geluiddempende eigenschappen.

Nu twijfel ik echter over de opbouw van de vloer. Ik heb 2x een HEA200 liggen (links + midden) en aan de rechterzijde kan afgedragen worden op een kalkzandsteen muur. Hier tussen wil ik vuren houten balken leggen. Op de houten balken komen dan underlayment platen zodat ik een mooi plafond heb vanuit het souterrain. Daar boven wil ik zwaluwstaartplaten leggen en 2 stuks netten met vloerverwarming hier tussen.

Heeft iemand tips betreffende de opbouw, kan ik misschien beter op een andere manier opbouwen of waar moet ik vooral op letten?

Alvast bedankt voor de reacties!

f2.png


f1.png
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Afhankelijk van de capaciteit van de fundering zou je ook voor een staalplaatbetonvloer kunnen gaan.
dan heb je helemaal geen hout nodig en kan je de stalen balk ook nog gedeeltelijk in de vloer storten zodat je meer vrije hoogte over hebt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu