Houten achterwand achter bed met behang

Cyspoz

  • #1
Voor in de slaapkamer wil ik een wand maken die achter het kopschot van het bed moet komen en op een aantal centimeters van de muur. De wand moet behangen worden en zal qua afmetingen iets van 2,5 breed doen en 2,0 hoog.
Rekeninghoudend met de afmetingen, gewicht en het mogelijk kromtrekken door de behanglijm had ik de volgende constructie in gedachten:
Een houten raamwerk met voornamelijk vertikaal lopende latten die ondersteund worden door horizontale latten. Daarop horizontaal aangebrachte triplex/multiplex panelen die met behulp van schroeven en houtlijm worden bevestigd. Schroefgaten opvullen en glad schuren. Wand met beugels op afstand tegen de muur monteren.

Is dit een goede constructie en kan hier strak op behangen worden? Zijn er nog tips en ideeën om dit te verbeteren?

Kosten zijn geen probleem, maar als het goedkoper kan met behoud van kwaliteit dan hoor ik dat natuurlijk graag.
 

System7

  • #2
Misschien gipsplaten op een constructie van verticale balkjes tussen 2 horizontale balken onder en boven? Goedkoop, strak af te werken met gips tussen de naden van de gipsplaat, en behangen is geen probleem.
 

Sjaan Smit

  • #3
MDF behangt ook prima...(schijnt,kben zelf niet zo'n behanger)...
 

Cyspoz

  • #4
Ik denk dat ik bij MDF blijf dan, heb goede ervaring met de bewerking ervan en minder met gipsplaat en het gebruik van gips. Bovendien moet het behand bij de zijkanten de hoek om en moet ook daar een strakke afwerking zijn wat ik met MDF meer zie zitten. Daar kan ook nog makkelijk de schuurmachine overheen om het goed te laten hechten.
 

Sjaan Smit

  • #5
Klopt en met een paar regeltjes op de muur kan je hem mooi een paar cm van de muur af laten hangen/staan....Kan je ook nog een lichtbak ofzo erachter maken of wordt het dan iets te veel van een bepaalde Amsterdamse buurt??
 

Cyspoz

  • #6
Dat is inderdaad ook de bedoeling. Wil er led strips achter monteren, maar moet nog even kijken welke precies. Het is trouwens de bedoeling dat het verder van de muur komt dan alleen het lattenwerk. Dus met apparte beugels op 10 cm van de muur denk ik.
 

Cyspoz

  • #8
Hmmm beetje ongelukkig geformuleerde zin ja :)
 

Sjaan Smit

  • #9
Hahahahah Ik lig gewoon dubbel achter mn PC,kzag het pas toen ik het 3x had gelezen....

Je kan ook 2 regels op elkaar op de muur maken en daar dan die plaat op maken of wil je persee 10 cm??
 

Cyspoz

  • #10
Moet een beetje bekijken welke afstand ik wil, maar ik wil de led strips niet direct aan de rand maar een stukje verder achter de wand monteren zodat je een natuurlijkere lichtspreiding krijgt.
 

Remsey

  • #11
MDF kun je behangen maar behangerslijm en MDF gaan niet samen. het mayeriaal bolt op. Dan is lijmspray (in spuitbus) een betere oplossing.
 

Cyspoz

  • #12
Bedankt voor deze tip, scheelt een oeps moment...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu