Hoekverbinding eiken houten planken

Muurman23

  • #1
Dag allen,

voor een mooie plank/wandversiering aan de muur ben ik bezig met het maken van hoekverbindingen tussen twee eikenhouten planken van 2 cm dikte en 19 breed. De plank aan de muur moet bestaan uit verschillende hoeken om er een “speels” geheel van te maken. Nu heb ik alles mooi op maat gezaagd; alleen wil ik we relatief sterke hoeken hebben zonder dat deze goed zichtbaar zijn. Hoe zouden jullie deze hoeken aan elkaar maken? Bijgevoegd tevens een foto; het geheel wordt ongeveer 1,75 meter lang. De hoeken zijn al gezaagd in verstek gezaagd. Alleen houtlijm zie ik namelijk niet zitten:) zelf dacht ik aan een tacker ( maar ben bang het hout te splijten) of deuvels (echter blijf je dan lelijke gaten zien aan de buitenkant.

wat zijn verder ook de ervaringen met het blind ophangen van iets aan de muur? Ik zag bij de gamma van duraline een montageset met binnen(dan heb ik 4 sets nodig) of weten jullie nog een goed alternatief?

dank voor het meedenken!

image.jpg image.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een blinde deuvelverbinding.

Of schroeven, schroef verzinken en afwerken met een houtprop van hetzelfde eikenhout.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Een losse veer haaks op het lijmvlak erin maken.
De groef niet volledig door laten lopen, dan zie je deze niet aan de zichtzijde.
 

Muurman23

  • #4
Dank voor het meedenken Walkee en Rola. Gezien ik beperkte hulpmiddelen tot mijn beschikking hebt valt denk ik de veerverbinding weg? Leek mij wel de mooiste oplossing.
schroeven is natuurlijk wel makkelijker! Maar ook erg zichtbaar. Is er ergens nog een goede tip/werkwijze voor de blinde deuvel bij schuine planken? Internet laat alleen verbindingen zien met planken die je op de kopse kant aan elkaar maakt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu