Hoofdkabel van buren uit draagmuur gekomen

Kcavia

  • #1
Zie onderstaande foto

Tijdens het maken van een doorgang in een draagmuur is de hoofdkabel van de bovenburen tevoorschijn gekomen. Gelukkig is hij niet doorgezaagd. Maar hoe verleg ik dit? Moet ik dit door stedin laten doen? Ik heb zelf geen mogelijkheid om de spanning eraf te halen, ook niet via de buren.. en wat zou dat via stedin ongeveer kosten denken jullie?

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Moet de netbeheerder doen.
 

Kcavia

  • #3
Ja dat is bij mij stedin. Moet dat dan via mijnaansluitingen.nl? Daarmee kan het op zn voegst pas in juni, schiet niet erg op..
 

Ambidexterity

  • #4
Inderdaad niet zelf doen, je kan de kabbel niet spanningsvrij maken. Ik denk dat je toch wel een aantal honderd euro's kwijt zal zijn. Aansluit kosten van een nieuwe zit je al snel rond de 800,-, dit zal niet echt goedkoper zijn.

Kan je de opening niet iets verplaatsen naar links?
Misschien niet geheel na planning en een rot klus, maar wellicht een stuk goedkoper.

Je mag van geluk spreken dat je er niet met de zaag doorheen ben gegaan.
 

Fmrama

  • #5
Een vraagje ot. Die latei is toch niet een stoepbandje?
 

Kcavia

  • #6
Dank voor jullie antwoorden.

Die latei is geen stoeprand nee:-) is gewoon een goede latei

En geluk is misschien een groot woord, hij had een goede leidingzoeker. Maar ik heb wel geluk met iemand die zijn vak verstaat:p

En naar links is een goed idee, alleen moet er dan ook wel weer een nieuwe constructieberekening en latei komen en gezaagd en afgevoerd, dat zal ook niet goedkoop zijn. En dan komt hij tegenover de voordeur, is onhandig met een muurtje dat er nog moet komen.

Ik denk dat ik morgen stedin maar gewoon even bel en vraag wat de kosten zijn. Veel opties zijn er dus helaas niet. En anders maar gewoon een smallere doorgang.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Heeft de constructeur bij dit gat aangegeven dat het zonder stempels kan?
 

Kcavia

  • #8
De woning heeft per laag ijzeren balken van voor naar achter en de metselmethode was 3d om en om, dus stempels waren inderdaad niet nodig.

Mijn vraag gaat dan ook niet over de latei en de stempels etc maar om de kabel:-) het gat zit echt wel goed
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Bedankt voor de uitleg. We komen helaas heel vaak tegen dat het zonder constructeur gebeurd. Dus vandaar dat ik het even check. :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu