Honeywell CM900 RF aansluiten

Paul_79

  • #1
Kan er mij iemand helpen om een Honeywell CM900 RF aan te sluiten, ik krijg er kop noch staart aan en ik heb schrik om iets verkeerd te doen en na een week zonder verwarming begint het hier serieus koud te worden


Ik heb de volgende vier draden die ik moet aansluiten en/of overbruggen:
- voeding electriciteitsnet (2 draden + aarding)
- voeding chauffageketel (2 draden + aarding)
- voeding circulatiepomp (2 draden + aarding)
- aansturing chauffageketel (2 draden)

schema van de Honeywell:




alvast bij voorbaat van harte bedankt voor de hulp!
 

Paul_79

  • #2
Ondertussen heb ik de chauffageketel aan de praat gekregen maar hij blijft constant draaien, hij reageert dus niet op de thermostaat. Op het elektrisch schema van de ketel zie ik een L staan (legende = aan/uit-schakelaar) zou ik van daaruit met 1 draadje mijn B van de thermostaat moeten verbinden?

Voor alle duidelijkheid vind je hieronder het schema van de ketel:

 

Paul_79

  • #3
Aangezien wij zonder verwarming zaten, heb ik mijn probleem op twee fora geplaatst want wij zaten al enkele dagen zonder verwarming en de nood was dus hoog - het voordeel van dit forum is dat er afbeeldingen kunnen geplaatst worden
 

Xr8

  • #4
De pomp komt volgens schema op het 6,7 en 8. 6 is aarde 7 nul en 8 de fase. De CA is mogelijk een sturing van de pomp, indien de brug er in zit draait de pomp continue.

De voeding komt op klem 1,2 en 3. 1 is de fase(bruin) 2 is de nul en 3 is de aarde.

De brander komt op klem 3,4 en 5. 3 is de aarde 4 is de geschakelde voeding en 5 is de nul. Maw 4 bepaald of de brander aangaat of niet.

De thermostaat heeft zo te zien een eigen voeding waarschijnlijk omdat dit de afstandsbediende uitvoering is. ABC is een potentiaal vrij wisselcontact. Hier dient de aansturing op te komen.
Klem 9 van de ketel aan A en klem 4 via de maximaalthermostaat aan B.

Maw de kamerthermostaat en de maximaal/veiligheidsthermostaat staan is serie.

De verbinding tussen L en A zou ik er niet inzetten maar de voeding vanuit de ketel pakken, dan heb je geen problemen als het twee verschillend groepen zouden zijn.


Laat even weten of het gelukt is

Succes.
 

Paul_79

  • #5
@ Xe8 bedankt voor je bereidwillige hulp

- momenteel draait de ketel bij tussenpozen en het is lekker warm maar hij draait dus zonder de geïnstalleerde kamerthermostaat;

- de circulatiepomp heb ik met de B van de thermostaat verbonden en staat dus niet rechtstreeks in verbinding met de ketel en draait zoals het hoort (op commando van de thermostaat);

- dus jij zou 1 kabeltje vanuit klem 4 naar de thermostaat B laten vertrekken?
 

Xr8

  • #6
Ik heb het verkeerd gezien, het schema is enigszins slecht te zien. Ts en Tr staan in serie. De Ts is de maximaal thermostaat en de Tr is de regelthermostaat. Op de laatste is de watertemperatuur in te stellen de Ts heeft een vaste waarde en dient ter beveiliging.

Ik zie Ta nergens waarschijnlijk is dat in het schema Ca. De ketel draait zu op de regelthermostaat denk ik. Volgens dit schema komt de pomp niet aan de kamerthermostaat. De kamerthermostaat komt tussen 9 en 10. De pomp draait niet continue, maar alleen bij ingeschakelde kamerthermostaat of wanneer de regelthemostaat is aangesproken. Dit om de warmte uit de ketel te krijgen. Klem 10 zou ik aan A doen en klem 9 aan B.

De pomp in de ketel aansluiten en niet op de thermostaat, deze kan nl ook moeten werken bij uitgeschakelde kamerthermostaat en ingeschakelde regelthermostaat. Eea uit het schema gehaald.

Succes.
 

Paul_79

  • #7
Goedenavond Xr8,
de draden zijn nu naar de kamerthermostaat geleid en bij een eerste aan- en uit test vanuit de kamerthermostaat reageerde de ketel onmiddellijk, nu nog afwachten wat hij deze nacht gaat aanvangen ;-)
nogmaals van harte bedankt voor je tijd, de bereidwillige hulp en je deskundige uitleg, alvast een zalige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar aan jou en je familie toegewenst!
 

Xr8

  • #8
Mooi zo, ik hoop voor je dat het goed werkt.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu