Hoe zet ik de tussenstijl vast?

Patrick_Borne

  • #1
De tussenstijl is los geraakt van de dorpel. Hoe kan ik deze weer vast zetten? We hebben geprobeerd om hem met kit vast te zetten, maar dit lost het probleem helaas niet op. Wat is de beste oplossing om hem goed vast te zetten?

Ik vermoed dat de oorzaak een (te?) zware voordeur ten opzichte van de tussenstijl. Deze voordeur is door de vorige bewoners op de kop getikt en geplaatst. Het kozijn + deur krijgen aankomende voorjaar een goeie schilderbeurt.

20210129_115714.jpg 20210129_115720.jpg 20210129_115726.jpg 20210129_115731.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Oorzaak is een te zwakke verbinding. Het gewicht van de voordeur mag geen rol spelen.

Probleem voor jou is dat je er nu niet meer bij kunt zonder het kozijn te demonteren. Deze verbinding moet dus ten allen tijde foolproof zijn.

Bij ons zijn de neuten daarom doorgeboord, en wordt de dorpel met een lange schroef - door de neut - vastgezet aan de kozijnstijl. In de kozijnstijl zit een speciale plug om te zorgen voor een waterdichte verbinding. Door de vormgeving en inklemming is afschuiven onmogelijk.

Wat kun je doen: Neut geheel verwijderen, en de neut met doken en steenlijm weer op zijn plaats proberen te zetten. Als je hiervoor een stuk kozijnstijl moet opofferen, zul je dit weer moeten repareren.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu