Hoe vloertegels op wediplaat wand wc bevestigen?

Ennaj

  • #1
Ik heb een wc wand met wediplaat waar op ik wil gaan tegelen. ik heb een zware vloer tegel die op de wand moet komen. Hoe moet je dat doen? ik had gezien dat je de onderste tegel niet als eerst moet doen zodat de tegels wel waterpas op de muur komen. alleen denk ik dat ik dan een houten lat op de muur moet vast maken. zodat de zware wandtegels niet naar beneden zakken. alleen vraag ik me af of er wel een houten lat opgeschroeft of op een andere manier bevestigt kan worden. Weet iemand hoe ik dat moet oplossen?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
De wedi platen zitten toch op een regelwerk. Je kijkt hoe je uit wil komen met je tegels stel het komt mooi uit om de onderste strook 20cm breed te houden dan zet je een waterpas lijn op de muur en teken je deze af. Of je stelt de kruislijnlaser in als je die hebt. Vervolgens een panlat oid vast schroeven door de plaat in het regelwerk. Zorg dan dat de bovenkant panlat strookt met de waterpaslijn. Heb wel eens iemand gezien die dit andersom deed. Dan kom je niet uit met je maatvoering.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je kunt gewoon op de vloer beginnen, met een tegel.
Zet eerst een waterpaslijn, of gebruik een laser (doen wij altijd)
Gebruik ook tegel wigjes, die je onder de tegel kunt zetten, en zo de tegel mooi op hoogte kunt zetten.

Als de onderste rij staat, is het stapelen.
Gebruik dan ook tegel wigjes in plaats van kruisjes tussen de tegels.
Deze zijn er naderhand gemakkelijker tussen uit te halen, en je hebt daar ook wat mee spelen als er wat maat verschil in de tegels zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu