Hoe nis voordeur afwerken bij plafond?

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Zie bijgevoegde foto: hoe werk ik de nis bij de voordeur af boven de voordeur en naastgelegen verticale schrootjes? Je ziet nu de isolatie zitten.

Het plafonnetje hangt hier nog niet goed vast maar dat wordt aangepast.

Tussen de schrootjes van het plafond en het kozijn is nog net de onderrand van het rolluik te zien. Hierdoor kan het plafonnetje niet strak tegen het kozijn aangemaakt worden.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan er een extra afdeklat plaatsen. Als dit het demontabel plafond is, kan de lat erboven. Zwart schilderen en je ziet er niets meer van.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het plafond is inderdaad demontabel (met 2 personen vanwege het gewicht). Dit omdat de rolluikkast bereikbaar moet blijven voor onderhoud en reparatie. Dank voor je idee. Ik ga het zo oplossen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Glaswol op deze manier toegepast doet trouwens niet zoveel. De warmte waait er namelijk zo uit. Als het buiten waait doe je ook een winddichte laag aan over je trui ;)

Als heel het plafond zo is geisoleerd, kan je er een dampopen folie voor spannen. Misschien is het al voldoende om bij dit strookje de folie zwart te spuiten. Er is trouwens ook zwarte dampopen folie te koop.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik heb besloten om van 2 stroken multiplex een L te maken. De staande strook komt direct achter en aan de rolluikkast. De liggende strook aan de onderkant van de L rust dan op het kozijn en de houten schrootjes links van de deur.

De strook wordt in dezelfde kleur geschilderd als het kozijn, de deur en het plafonnetje. Op deze manier kijk je niet meer achter de rolluikkast naar de isolatie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu