Hoe krijg ik dit mooi gekit?

HAJ

  • #1
Hallo allen,
Recentelijk ben ik druk in de weer geweest met mijn eerste tegelklus (het toilet op de begane grond). Leuke klus met veel uitdagingen. Vandaag heb ik alle naden afgekit. Helaas is het me niet gelukt om succesvol de dag van het raam te kitten. Zie de foto. Ik heb alles maar verwijderd en wil einde deze week een volgende poging ondernemen.

Het "probleem" is de onderzijde van het raam. De tegel daar is niet echt net afgesneden, waardoor de richel enigszins scheef loopt. Daarnaast staat het tegelprofiel iets meer naar voren dan de tegel eronder. Ik dacht dat op te heffen met kitten, maar tot nu toe lukt me dat nauwelijks. Wanneer ik kit en een spatel/kithulp gebruik, wordt de voeg te strak afgewerkt. Kortom, ik zie de rafelige randen van de tegel door de kit. Hebben jullie een goede tip om een mooie brede (qua diepte ongelijke) naad te maken waardoor deze naad onder/in de kitnaad verdwijnt?

Screenshot_20210214-200256_Gallery.jpg
 

Tiho

  • #2
Dat had je gelijk mee moeten voegen. Kit blijft sws opvallend volgens mij
 

HAJ

  • #3
Dank voor de reactie Tiho. Voegen leek me geen optie, aangezien de voeg tussen de tegels valt en het juist de bedoeling is om de lelijke rand van de tegel (want bewerkt met haakse slijper) weg te werken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu