Hoe kan ik hier een deur in maken?

Ssaarr

  • #1


Ik wil de zolder veranderen in een kinderkamer, maar nu vroeg ik me af hoe ik hier een deur in kan plaatsen. Er staan 2 hekjes. Ik wil alles dicht met een deur erin.
Hebben jullie tips voor me?
 

Pirke

  • #3
De deur een stuk van de trap weghouden zodat je een klein voorportaal creert. 60cm minimaal. Das mijn tip. Anders val je letterlijk met je handen vol met rompertjes en moedermelk met de deur in huis en kun je geen traphek meer plaatsen. Peuters kunnen namelijk eerder de deur open dan veilig de trap af. Het voorportaal kan eventueel alleen te breedte van de deur gemaakt worden. De wand zelf zouden op de positie van het huidige hek kunnen komen.
Regel een licht gewicht binnendeur en het liefst met een raampje. Je wil geen 60 kilo merbau in een dun wantje hangen en baby,s + peuters en ouders houden vaak van binnenvallend licht door het raam.
De rest hangt af van jou klussend vermogen.
Gebruikt de gordingen om de zaak stevig vast te zetten en boor op de grond waar je wand komt een stevige 5X7 of 5x10 over de gehele wandlijn.
Vandaar uit bouw je naar het dak. Haal met een lange waterpas (te kort =verlengen met rechte lat + in 2 richtingen te lood) de posities van staanders over naar het dak. zo zie je meteen welke lijn je tegen het dak moet volgen. Zorg hier voor stevige aanknopingspunten.
Denk aan een extra stopcontact of het verleggen van een bestaande lichtschakelaar en zorg dat je staanders op gips of timmerpaneel breedte monteerd. Dit voorkomt irritatie en verloren tijd.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu