Van een opdekdeur een stompe deur maken (kozijn is nieuw en stomp)

Mikumiku

  • #1
Goeiemorgen,

In de woonkamer hebben we een nieuw deurkozijn en we zijn een tweedehands deur aan het zoeken voor deze plek. Het kozijn is geschikt voor een stompe deur, er zit nog geen sluitgarnituur of ruimte voor de scharnieren in, deze moeten we zelf plaatsen. Wat dat betreft zijn we dus flexibel en kunnen we de plaatsing aanpassen aan de deur.

Er zitten tussen de tweedehands deuren soms ook opdekdeuren. Is het mogelijk om hiervan stompe deuren te maken? Uitgaande van een massief houten deur, zonder plastic omranding o.i.d.

Ik lees op internet veel over de paumelle scharnieren, zijn deze makkeijk te vervangen door bladscharnieren? Voor de rest lijkt men vooral de focus te leggen op het aanpassen van de kozijnen, maar dat is bij ons dus niet van toepassing, vandaar dat ik het hier vraag.

Bedankt!

PS: hetzelfde geldt voor schuifdeuren. Zouden we deze kunnen aanpassen zodat het een stompe deur wordt? Via Google word ik niet veel wijzer, daar lijkt men alleen van stompe deuren schuifdeuren te willen maken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een schuifdeur is meestal een stompe deur met een (profiel)lat op de rand. Die zou dus wel geschikt kunnen zijn. Een opdekdeur passend maken is teveel werk. Je kan toch gewoon even verder zoeken tot de juiste deur voorbijkomt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu