Deur direct in baksteen

Duppie

  • #1
Beste,

Wij zijn aan het klussen in onze oude boerderij, nu door een fout hebben wij een trekbalk te laag in een muur geplaatst en kunnen wij geen schuifdeur monteren aan deze muur.
Als alternatief hebben we gedacht om een opdek deur te plaatsen in het deurgat. Maar de baksteen willen we zichtbaar houden. (dus geen Kozijn)

Hoe denken jullie aan het plaatsen van 3 a 4 scharnieren(ter verdeling van het gewicht) op een Bakstenen muur met een "barndoor" look a like deur (zelfgemaakt van Vuren, zal ongeveer een 35kilo wegen)
Direct op de muur te bevestigen..

Nog wel te vermelden: De muur is een enkel steens enkele rij muur, wel met een stuk of 10 borg pennen vast gemaakt aan de dragende buitenmuur.

Probleem is dat we niet meer veel opties hebben of weten... een harmonicadeurtje gaat het echt niet worden, en de bouw is al zo ver dat we geen aanpassingen meer kunnen maken in de constructie.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
ik zou het niet doen... Een kozijn geeft stabiliteit en verdeelt de krachten van de scharnieren over meerdere punten.
 

Duppie

  • #3
Met de punten die jij aangeeft gebeurd toch ook met Baksteen? door het plaatsen van overdadige scharnieren wordt toch de last verdeeld over de hele muur?

Tuindeuren worden toch ook vaker geplaatst tegen een bakstenen muur?

Of wat mis ik precies?
 

MvanV

  • #4
Baksteen leutert makkelijk uit rondom een schroef
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu