Hoe kan ik dit vreemd systeem laten verlopen naar een G1/2 ?

Oscar99

  • #1
In onze nieuwe woning is in de badkamer door de vorige bewoners een design douchekop aangebracht die we graag direct willen vervangen door een andere douchekop. De wandaansluiting betreft helaas niet de bekende G1/2 waardoor ik ook na veel googlen niet kan vinden wie daarvoor iets levert. Het betreft, zie foto in bijlage aan de onderzijde, een insteekbuis met 2 afdichtingsringen die je dus in de gat in de wand insteekt en met een rozet afsluit.

Mijn vraag is of iemand weet welk fabrikant dit onderdeel levert en waar ik een verloop kan vinden van dit insteeksysteem naar een G1/2 uiteinde of zelf kan maken om gangbare producten aan te kunnen sluiten zodat het tegelwerk intact kan blijven.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Hoort dat oude stuk er ook bij dan?

dus dit gehele geval word gewoon in de muur gestoken of is het een douchekolom?
Plaats daar ook even een foto van hoe het in de wand uit ziet.

Had je al geïnformeerd bij een sanitairspecialist?
 

Oscar99

  • #3
Ja, dat oude betreft een moer of slotbout die ingebouwd is om het zaakje kennelijk aan elkaar te houden. Er is geen douchekolom want zoals gezegd betreft het een inbouwonderdeel. De pijp heeft een diameter van 20 mm en de lengte van de pijp is ca. 15 cm en de zijde met de ringen steek je in dat gat en dan steekt de rest ca. 10 cm uit de wand en zoals je ziet zijn er gaten aanwezig voor de douchestralen(dat is een pijpnippel en kun je eenvoudig verwijderen). Dus zeer compact ontworpen.

Zoals gezegd heb ik veel gegoogeld en ook een paar sanitair specialisten in mijn woonplaats geraadpleegd maar die kenden dat ook niet. Het betreft zeker een design item en ik zit er mooi mee want als ik hier niets kan aansluiten mag het tegelwerk opengemaakt worden en dat wil ik toch echt voorkomen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Hij word in een houder gestoken en daar in moet ook een inbus zitten om hem vast te houden anders schiet deze er uit.

Daarom vroeg ik een foto hoe hij bevestigd zit in de muur of beter gezegd wat zit daar nog.

misschien op die manier ik evt verder kan zoeken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5


hij lijkt wat op deze
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu