Hoe kan ik de trommel van de centrifuge losmaken?

Fransbr

  • #1
Wie kan mij helpen?

Ik heb een bovenlader-wasmachine met daarnaast een centrifuge (Philips 890).
Er zijn wat draden losgetrild van de centrifuge, en nou wil ik de motor van de trommel loshalen en de draden volledig vernieuwen.
De trommel van de centrifuge heb ik binnenin losgedraaid, de motor is aan de onderkant losgedraaid, maar hoe krijg ik nou de motor van de trommel af? Is daar speciaal gereedschap voor nodig of is het gewoon een handigheidje?

En kan ik de motor dan zomaar openmaken om de draden te vernieuwen.
Ik heb ze al een aantal keren opnieuw vastgemaakt, maar steeds trillen ze los of breken ze af (zal wel een beetje oud zijn). De machine is volgens de reparateur nog in beste staat, dus...

Bedankt voor een goeie tip!
 

HvdW

  • #2
Fransbr,

Ik heb zelf een AEG turnemat deze had ook een losse centrifuge om de trommel te scheiden van de motor draaide ik de moer in de trommel iets los, hield de trommel om hoog en gaf een paar klappen op de moer. Dit om de trommel te laten schrikken, deze zit namelijk conisch geklemd. Draai de moer niet te veel los anders beschadig je het schroefdraad.

Wat betreft de bedrading van de motor ligt het er aan in hoeverre de bedrading vernieuwd moet worden. Denk er wel aan dat de draden minimaal de zelfde doorsnede moet hebben en gebruik soepel draad, want massief breekt zeker.

Als de draden steeds los trillen moet je eens kijken of je ze niet vast kan solderen.

Succes,
 

Fransbr

  • #3
Bedankt, het is gelukt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu