Hoe hoogte verschil aanpakken bij leggen vloer

Martijn G

  • #1
Halllo,

Ik heb een zolder waar een gedeelte van beton is en de rest is hout.
Bij de overgang tussen het hout en het beton is het verschil voor bij de muur bijna 3 cm terwijl het meer naar het midden ongeveer 1 a 0,5 cm is.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken voordat ik een vloer kan leggen ?

Mvg

Martijn
 

BeeTeeWee

  • #2
Ik ga ervan uit dat het hout lager ligt dan het beton?

Wellicht is het raadzaam om de boel met een spaanplaten ondervloer te egaliseren. Daar waar het 3 centimeter is zou ik met zo groot mogelijke 18mm platen het grootste niveauverschil opvangen.

Daartegenaan (en daarbovenop) kleinere plaatjes (broodjes) van 16, 14, 12 en 8 millimeter leggen, al naar gelang de verschillen. Als de grootste verschillen daarmee zijn opgelost, kun je met 12 of 14 mm spaanplaat (afmeting meestal 122 x 244 cm) de gehele vloer verder vlak maken.

Spaanplaat is nog de meest betaalbare oplossing, lijkt mij, en wordt als ondervloer wel vaker aangeraden. Ik zou de boel wel goed vastschroeven en misschien zelfs PU-lijm gebruiken, maar da's wel weer prijzig.

Wellicht kun je ook eens kijken naar EPS (drukvast piepschuim), met stukken van 2 en 1 centimeter dik kun je misschien ook wel een mooie legpuzzel maken voor de ergste verschillen. Succes!
 

Martijn G

  • #3
Dank voor de tip.

Klopt, hout ligt lager dan het beton.

Mvg

Martijn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu