Betonvloer in souterrain egaliseren (flink hoogteverschil)

Kerstant86

  • #1
Hoi,

Nieuw op dit forum, omdat we het even niet meer weten :) In ons souterrain hebben we van 2 kleinere ruimtes, 1 grote ruimte gemaakt. De achterste kamer heeft een extra betonnen deklaag boven op de betonnen bak (de ondergrond) waardoor we nu een flink hoogteverschil hebben in 1 grote ruimte. Dit willen we graag egaliseren / gelijk laten maken. De klus op Werkspot gezet en 2 vakmensen zijn langsgekomen met 2 verschillende adviezen. De meest 'betrouwbare' vakman raadde ons aan om de deklaag weg te halen in het achterste gedeelte en de gehele vloer in 1 x te egaliseren. De oude bewoner van ons huis raad ons aan de deklaag niet weg te halen omdat je dan wellicht schade toebrengt aan de betonnen bak (huis is uit 1927). Hebben jullie tips? Manieren om het aan te vliegen of bepaalde vakmensen / specialisten die we hiervoor zouden moeten inschakelen?

Alle hulp is welkom!
Dank!
WhatsApp Image 2022-06-15 at 6.04.49 PM.jpeg
WhatsApp Image 2022-06-15 at 6.04.49 PM (1).jpeg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik zie alleen hoogte verschil, omdat er in het ene stuk laminaat of parket met een dikke ondervloer ligt en op het andere deel niet.
Je kunt die laminaat met ondervloer er toch gewoon uit halen, dan zijn de vloeren even hoog volgens mij.
 

Kerstant86

  • #3
Hoi Peter,

Dank voor je reactie. Hetgeen jij aanziet voor een dikke ondervloer is een laagje beton wat boven op de betonnen bak is gestort. Dat ligt er volgens de vorige bewoner al heel lang (ook al voor zijn komst) en wellicht niet voor niets. Dat is dus niet zo gemakkelijk weg te halen en de vraag is, als we het doen, brengen we dan schade aan aan de betonnen bak eronder?

Groet,
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Heb je al geprobeerd, om een stukje weg te halen?
Anders weet je niet of het moeilijk of makkelijk gaat.
Dus ik zou eerst eens een stukje proberen weg te halen.
Het lijkt er op, of er gewoon een dun laagje zand cement vloer op een bestaande vloer is gestort.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu