Hoogteverschil betonvloeren + isoleren

antig01

  • #1
Hallo allen,

Na een doorbraak tussen woonkamer en aangebouwde keuken heb ik 6cm hoogteverschil tussen de twee betonvloeren. Beide betonvloeren liggen zonder isolatie op het zand.

Boven de lager gelegen vloer heb ik circa 6cm ruimte voor isolatie. Ik dacht aan xps-platen. Daarop komt dan vloerverwarming en een anhydrietvloer van 5cm en daarop tegels.

Bovenop de hoger gelegen betonvloer (10cm gewapend beton) heb ik geen ruimte voor isolatie. Ik wil deze vloer dus uitbreken, zandbed afgraven en op dezelfde hoogte als de andere vloer terugstorten en op dezelfde manier isoleren, dus met 6cm xps.

Ik heb hierover een aantal vragen, en hoop te kunnen profiteren van jullie inzicht en advies.

1. Nu de betonvloer er toch uit is, is schuimbeton dan een betere optie om terug te storten in plaats van gewoon beton. Immers extra isolatie is nooit weg.

2. Stel ik kies voor schuimbeton, zal ik deze dan gelijk houden met de lager gelegen betonvloer en op beide vloeren xps 6cm. Of zal ik de schuimbetonvloer gelijk over de lager gelegen vloer storten (dus 6cm) zodat er één betonvloer ontstaat en de xps platen dan weglaten.

Alvast dank voor het meedenken.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
als je het goed wilt doen moeten beide vloeren er uit en begin je met een cm of 12 eps
dan 10cm beton daarop en een zwevende afwerkvloer met vloerverwarming.

bij schuimbeton moet je minstens een cm of 30 aanbrengen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu