Hoogteverschil vloeren oplossen

AvB7

 • #1
Goedemiddag,
Wij zijn verhuisd en gaan nog wat aanpassingen doen in de woonkamer en de gang. In de woonkamer laten we nog vloerverwarming infrezen. Daarna laten we hier PVC op leggen (verlijmd). Dit laten we dan ook in de gang leggen, maar daar zonder vloerverwarming. Echter in de keuken en bijkeuken die beide (op andere plekken) aan de woonkamer grenzen, ligt al een tegelvloer met daaronder vloerverwarming. Deze vloeren gaan we voorlopig niet vervangen. Op dit moment ligt er een houten vloer in de woonkamer en is er al een opstap naar de bijkeuken. De vloeren van de woonkamer en keuken liggen wel grotendeels op dezelfde hoogte op dit moment. De opbouwhoogte van de houtenvloer incl. ondervloer is nu 2,1 cm . Als we de houten vloer eruit gaan halen en PVC leggen, zal dit een verschil van zo'n 1 tot 1,5 cm geven ten op zichtte van de huidige situatie verwacht ik. Het liefste hebben we een minimaal verschil en en zo laag mogelijk op/afstap. Een ondervloer geeft rendementsverlies van de vloerverwarming. Hebben jullie ideeën hoe dit op te lossen?
Met vriendelijke groet,
AvB
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dat kan met een gietmortel opgelost worden. Het bedrijf die de vloerverwarming plaatst kan dit meteen meenemen.
   
  • Like
  Waarderingen: AvB7

  AvB7

  • #3
  Ik heb contact gehad met bedrijf dat vloerverwarming legt, maar zij werken niet met een gietmortel. Enige optie was egaliseren maar om tot 1,5 cm hoogte te egaliseren lijkt me ook geen goed idee. We denken nu aan fermacell vloerplaten. Daar kan de vloerverwarming worden ingefreesd. Enige waar we nu niet zeker over zijn of we voor het leggen van de platen nog moeten egaliseren. De ondergrond (beton) lijkt vlak, maar als er toch een paar millimeter verschil zit is het dan nodig eerst te egaliseren voor het leggen van fermacell? Na het leggen wordt er sowieso geëgaliseerd voor de pvc vloer erin komt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu