Verschillende hoogte dekvloeren verbinden

kaatje90

  • #1
Goedemiddag,

Nieuw op het forum, wel al veel gelezen afgelopen jaren maar nog nooit actief meegedaan, bij deze dus.

Recent is er tijdens de opbouw van een dakkapel een wand verwijderd, het gevolg is een nieuwe kamer met twee verschillende hoogten dekvloeren. Het scheelt minder dan 1 cm naar zit te dicht op elkaar om te negeren omdat het laminaat/ondervloer dit niet zou kunnen overbruggen. Daarom besloten om het gat wat breder te maken en vol te gieten met egaline.

Ik twijfel nog even hoe alles af te werken voor ik giet. De randen zijn wat slordig door het hakwerk, is het nodig om deze recht te maken? Er zitten nog wat stroken zandcement die goed vastzitten, moet de vloer helemaal schoon zijn of kan ik dit laten zitten? Het is momenteel niet wenselijk en of mogelijk de hele dekvloer te verwijderen.

Het plan is nog even schoonmaken, stof en vetvrij, voorstrijk erop, egaline gieten met drie personen met een spaan en prikroller, zijkanten afwerken met natte stoffer en laten drogen. Klopt dat ongeveer? Alvast bedankt!

IMG-20230607-WA0006.jpeg IMG-20230607-WA0004.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat voor vloer ga je hier overheen leggen?

*edit* Ik lees laminaat.

Dan gaat dit niet helpen. Het laminaat kan deze hoogte niet overbruggen en zal stuk gaan. Bespaar je de tijd, de moeite en het geld en doe het in 1x goed.

Maximale verloop is 3 a 4 mm per strekkende meter. Dus je zult over 2,5 meter het laagste deel aan moeten laten sluiten.
 

kaatje90

  • #3
Dank voor je reactie! Meer uithakken is geen probleem, denk dat ik wel een metertje+ erbij kan hakken. Ga ik morgen meteen doen! Beter in 1x goed dan spijt dat ik niet nog een half uurtje gehakt heb als ik over krakend laminaat loop :).
 

Sander 1972

  • #4
beter is om de te lage of hoge dek vloer eruit te halen. Of beide
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Of het geheel egaliseren met egaline
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu