Hoe beste 1ste verdiepingsplafond/zoldervloer isoleren.

Arsi

  • #1
:?:

In ons huis welke afstamt uit de jaren 30, is de stucwerk tegen de plafonds erg gescheurd, met beetje moeite kun je gewoon brokken stucwerk los halen en met een vinger door de mix van cement met stro duwen. Op de zolder ligt een houten vloer welke er uit moet vanwege veiligheids eisen.

Nu is de vraag of we er verstandig aan doen om de gehele plafonds eruit te halen (de balken zijn wel stevig en in goede staat) ???

Zoja hoe dit beste opnieuw aanleggen? van onderaf bekeken: stucwerk - gipsplaat - folie - steen/glaswol - underlaymentplaten :?: :?:

Wie helpt ons
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je bent niet van plan om de zolder te gaan isoleren. Als er bijvoorbeeld water-CV leidingen over de zolder lopen kan een goede isolatie in het plafond een nadeel worden.
 

Arsi

  • #3
Hi wgb

Nee de zolder zal alleen dienen als opslag - mogelijk in de toekomst over 5-10 jaar dat we nieuwe pannen moeten leggen en dan direct het hele dak isoleren en er een slaapruimte van maken.

De cv komt beneden en er zullen ook geen verdere waterleidingen/radiators komen. Dus kans op bevroren waterleidingen zullen er niet zijn.

Maar pakken we het goed aan??
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat moet lukken. Die folie kan geen kwaad. Mocht het een keer heel lang onder nul zijn op zolder zal het er geen condens optreden.
Voor de rest of je glas-of steenwol neemt maakt niet veel uit.
 

Arsi

  • #5
Dank je wgb

Dat wordt deze week de vloer eruit stampen hahaha en beginnen met de nieuwe verbeterde en bovendien geïsoleerde vloer met electra.

Zoals ik begrijp uit je reactie is het niet perse nodig die folie. Vooral omdat op de lange duur het dak ook nog eens wordt geïsoleerd.

wij hadden zelf de gedachten voor steen wol 10 cm dik te gebruiken.
Nog verschil tussen platen of rollen??

heel erg bedankt voor jullie reactie
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Helaas is het nogal een ingewikkeld proces damprem of niet. De meest veilige weg is aanbrengen kan gemakkelijk om dat het niet veel kost.
Als je de folie weglaat en de eerste jaren komt er nauwelijks vorst geen probleem maar owee als het een dag of 14 min -10 wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu