Hittebestendig plastic plaatje onder lamp magnetron, hoe heet dat?

Mr. M

 • #1
Dag allemaal,

Onze magnetron krijgt een nieuw lampje en ik zie dat het plastic plaatje onder de lamp ook behoorlijk op zijn donder heeftrgehad. De onderdelenzaak heeft het niet en ik kan zoiets niet vinden op internet. Onderdelen webshops hebben het ook niet.
Vraag is:
1. Wat is de benaming van zo'n plaatje
2. Zou ik het weg kunnen laten? Ik denk het niet, omdat er dan veel nattigheid (damp) in de ruimtes kan komen. En wel daar waar je het niet wilt hebben.

Wellicht een transparant mica glaasje? Maar ja, hoe krijg je die vast, soort lijm?

Plaatje van het ding:
plaatje-onder lamp.png


plaatje-onder lamp1.png


Tís nummer 4-6 op de tekening

Alvast dank, Marten
 

Deleted member 136646

 • #2
Je hebt de explosietekening gedownload, dan heb je vast daarvoor het merk en de typegegevens beschikbaar gehad.
Waarom heb je dat hier niet vermeld?
 

Mr. M

 • #3
Was ik vergeten in die zin dat ik mij focus op een alternatief, omdat ik bij onderdelen winkels en parts webshop nul op request krijg.
Sharp R-85ST-A, Partnummer: PFILWA001URP0. De omschrijving is “Lamp filter”.
 

Deleted member 136646

 • #4
Nu je de gegevens hebt vermeld en met name het bestelnummer (hetgeen het correcte nummer schijnt te zijn volgens de documentatie), denk ik dat ik je niet kan helpen. Wanneer het bij onderdelenhandels op dat betreffende nummer niet leverbaar is, wordt het moeilijk. En Sharp is geen merk waarvan de documentatie mogelijkheid biedt bij andere identieke ovens te kijken of op onderdeelnummer te zoeken.
 

Mr. M

 • #5
Dank, dan blijft over:
 1. Wat is de benaming van het materiaal van zo'n plaatje, is er alternatief materiaal? Knippen, zagen, boren kan ik wel.
 2. Zou ik het weg kunnen laten? Ik denk het niet, omdat er dan veel nattigheid (damp) in de ruimtes kan komen. En wel daar waar je het niet wilt hebben.
gr Marten
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
 • #6
Weglaten kan niet, het beschermt ook tegen onstnappen van magnetron straling, zonder mag je hem niet gebruiken en is het zelfs gevaarlijk. Transparante mica bestaat niet. Het is een speciaal materiaal gemaakt voor dit type magnetron op maat.

Wat je wel kunt gebruiken, simpelweg hittebestendig glas dat precies past en goed glas dat je op maat laat snijden door iemand.

Zoiets als dit :
Screenshot_20221019-214706_Chrome.jpg
 

Mr. M

 • #7
Dank, daar zat ik ook al aan te denken. Maat is vrij, zo'n 8 x 4 cm. Ruimte zat rondom. Het glas moet geplakt worden, want komt gewoon op een vlakke 'vloer'. Daarboven zit de lamp.
Plakken met hittebestendige lijm, kachelkit?
 

Ijssel87

 • #8
Geen idee hoe nauw het komt met de microgolven, maar ik heb weleens ruitjes van een laskap gebruikt om voor iets op maat te snijden. Is vrij dun glas dus makkelijk met een scherp mes te snijden. Nogmaals ik kan niet zeggen of het genoeg beschermd in een magnetron/oven.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
 • #9
Hittebestendige kit is afdoende, helaas wel vaak zwart, dus netjes werken. Bison heeft kleine tubes. Wel absoluut gehele geperforeerde deel afdekken en hittebestendig glas gebruiken.
 
 • Like
Waarderingen: Mr. M

Ijssel87

 • #10
Dit bericht mag verwijderd worden.
 

Mr. M

 • #11
Opgelost met kachelruitje en Bison Mastic Silicon, wat speciaal bedoelt is voor het plakken van ruitjes in ovens en magnetrons. Kan 300 graden aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu