Hittebestendige plaat voor tussen het fornuis en vaatwasser

Pat71

  • #1
Hallo, ik ben nieuw op dit forum en heb meteen een vraag... Sinds kort zijn we verhuisd, keuken gerenoveerd, door de relatief kleine afmetingen van de keuken moest de oven vlak naast de vaatwasmachine (AEG Favorit 50740) staan (10 cm zit ertussen). In de handleiding van de vaatwasmachine staat dat er dan een hittebestendige plaat tussen moet, met aluminiumfolie aan de kant van de oven...

Heeft iemand hier ervaring mee? Zijn die 10 cm niet voldoende om de vaatwasmachine te beschermen tegen de hitte? Ik ben bij alle grote doe-het-zelf winkels geweest maar niemand had deze plaat. Morgen bel ik even naar AEG, hopelijk kunnen zij het leveren of weten ze een adres..

Patryk
 

Co de Witgoedman

  • #2
10 cm is meer dan genoeg hoor... Zou er geen probleem van maken.
 

Witgoedmonteur

  • #3
Ook ik zou er geen probleem van maken. Gewoon zo laten hoor
10cm isoleert volgens mij voldoende.
 

Pat71

  • #4
Bedankt! Ik heb bij AEG geinformeerd, zij vertelden me hetzelfde. Er hoeft alleen zo'n plaat tussen als de oven strak tegen de vaatwas staat. Als het moet dan kan er een tempex-plaat tussen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Tempex? Dat is wel warmte isolerend, maar beslist niet hitte-bestendig.
Ik heb toch het idee dat dat wegsmelt als je het iets te dicht tegen de oven aan zou zetten.

Ik zou die ruimte liever open laten, dan kan daar nog wat lucht circuleren voor afkoeling. En anders een plaatje "fermacell" (gipsvezelplaat) dat isoleert en is (redelijk) hittebestendig. Of een soortgelijk materiaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu